Hezonji ovog leta ističe ugovor, štaviše poslednja utakmica finalne serije ACB lige je ujedno i njegov poslednji meč pod aktuelnim ugovorom dve strane.

Pre nekoliko dana je demantovao da se dogovorio sa Realom oko novog, pa su krenule da cirkulišu informacije da bi mogao da pređe u Partizan, između ostalih klubova.

Čini se da je Hezonja to demantovao posle pobede njegovog tima i u trećoj utakmici protiv Mursije (84:73).

"Osećam se loše jer smo izgubili titulu prvaka Evrope u najlošijoj utakmici godine. Želeo bih da vratim navijačima još mnogo titula u predstojećim godinama", rekao je Hezonja i nastavio:

"Takav sam, uvek sam perfekcionista. Ove godine smo izgubili samo jednu utakmicu koju smo igrali loše i izgubili smo titulu. Osećam se veoma loše zbog toga, ali bih voleo da uzvratim našim ljudima, svom klubu, Real Madridu.''

Mario je nastavio sa pohvalama na račun Madriđana.

"Zaista se osećam veoma prijatno, osećam se kao da su moja porodica. Dočekali su me raširenih ruku kada je mnogo ljudi pričalo s.anja koja nisu bila istina. Voleo bih da sve to vratim sa više godina ovde i sa više titula za svoj tim", dodao je Hezonja.

Mario Hezonja nikada nije krio da je navijač Partizana, ali daleko od toga da je navijačka opredeljenost dovoljna da se opredeli za srpski klub, pogotovo kada ste u trci sa najvećim timovima Evrolige.

On je oduvek važio za veoma talentovanog košarkaša, a dokaz za tako nešto je NBA liga pošto je 2015. godine bio 5. pik na draftu i otišao u Orlando Medžik.

Nije se tamo previše proslavio, probao je i u Njujork Niksima kada je završavao na "hajlajtima" zbog blokiranja Lebrona Džejmsa i to za pobedu, odnosno preskakanja Janisa Adetokumba.

Posle epizode u Portlandu bio je jako nezadovoljan i otišao nazad u Evropu i sezonu završio u Panatinaikosu, pa ga je Velimir Perasović doveo u Uniks iz Kazanja.

Nakon toga odlazi u Real Madrid gde je 2023. godine osvojio Evroligu, ove sezone je bio dovoljno dobar da bi otišao u drugu idealnu petorku Evrolige.