Krajnji rezultat svakako nije pravi odraz snaga na terenu ali "Orlovima" ovoga puta treba čestitati na odličnoj realizaciji i mnogo boljoj i sigurnijoj odbrani na čelu sa fenomenalnim golmanom Rajkovićem.

Selektor Stojković je iznenadio kada je na poziciji štopera Milenkoviću i Pavloviću pridružio Stojića iz TSC-a. Selektor Srbije se prema najavi nakon meča sa Austrijom očekivano vratio u formaciju sa trojicom štopera i počeo sa dva napadača Vlahovićem i Mitrovićem.

Sa druge strane selektor Švedske Jon Dal Tomason je iznenadio činjenicom da je najboljeg napadača Aleksandera Isaka ostavio na klupi.

Elem, iako je domaćin od početka utakmice preuzeo inicijativu i stvorio nekoliko poluprilika, Orlovi preko Sergeja Milinković Savića dolaze do prednosti u 18.minutu udarcem glavom. Pogotku je prethodio centaršut Živkovića.

Švedska je napadala do kraja prvog poluvremena ali sjajni Pavlović je većinom imao način da osujeti napade reprezentacije "Tri krune"

U nastavku se igralo otvoreno sa obje strane. Iako je Švedska dominirala u posjedu i imala nekoliko dobrih situacija, ipak je Srbija došla do dva gola.

Prvo je Mitrović u 60.minutu iskoristio centaršut Mladenovićs da povisi na 2:0, da bi rezervista Tadić u 70.   minutu postavio konačan rezultat od 3:0. Akciji je prethodio prodor Kostića po lijevoj strani.

Inače, ova utakmica je značila i zvaničan oproštaj od fudbala i reprezentacije Švedske legendarnog Zlatana Ibrahimovića, kojom prilikom mu je Švedski fudbalski savez zahvalio na pruženom tokom karijere.