Dodik i Vučić se obratili veteranima Srpske i Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratili su se ratnim veteranima Srpske i Srbije i izrazili zahvalnost na svemu što su učinili za srpske države i srpski narod.

„Usvojili smo deklaraciju koja govori o tome da srpski državni i nacionalni interes nemaju alternativu. Sve druge su manje važne od ove. Snažna Srbija, ona za koju se svi borimo, a za koju ste vi davali dijelove tijela, vaši saborci živote“, rekao je Dodik.

Razmijenjeni potpisani dokumenti koji će znatno unaprijediti odnose Srpske i Srbije

Razmena potpisanih dokumenata završena je danas u okviru Prvog svesrpskog sabora „Јedan narod, jedan sabora – Srbija i Srpska“ a tom svečanom činu prisustvovali su i predsjednici Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.

Dokumenta su razmijenili ministri u obe vlade.

Usvojena Dekalaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda

Na zajednčikoj sjednici vlada Srpske i Srbije usvojena je Dekalaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda.

Obraćanje Aleksandra Vučića

Još prije 10 godina napravili smo dogovor koji nikad nismo prekršili, a to je da Srbija i Srpska, bez obzira na to hoćemo li nekad imati različita viđenja, da nikada ne smije da trpi zbog toga i da u Srbiji ne smije da se čuje loša riječ o Srpskoj obrnuto.

– Nije lako poslije Mileta govoriti, počeću od onoga što je naglasio kao nešto važno. Rekao je važnu stvar oko koje smo se dogovorili još prije 10 godina. Napravili smo dogovor koji nikad nismo prekršili, a to je da Srbija i Srpska, bez obzira na to hoćemo li nekad imati različita viđenja, najboljim odnosima, da nikada ne smije da trpi zbog toga i da u Srbiji ne smije da se čuje loša riječ o Srpskoj obrnuto. Ponosan sam na to što sam rođen u Beogradu, a nikada me niste čuli da sam govorio da sam zbog toga bolji od nekog drugog. Naš junački narod na KiM nikada nije i nikada neće dozvoliti da ostane bez svog imena i svoje srpske države ma koliko teško bilo. Pred nama su teški dani, i zbog onoga što se zbiva u svijetu“, rekao je Vučić.

Obraćanje Milorada Dodika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je na zajedničkoj sjednici vlada Srpske i Srbije, da će deklaracija koju će usvojiti biti istorijski i suštinski nacionalni dokument koji rehabilituje srpske nacionalne interese.

Naveo je da se deklaracijom obuhvataju svi važni aspekti naših odnosa.- A među njima i da ćemo 15. februar obilježavati i kao Dan Republike Srpske, a 9. januar će biti dan nastanka Srpske – naveo je Dodik.