Fudbalska reprezentacija Srbije ove subote od 18 časova igra poslednji pripremni meč uoči Evropskog prvenstva koje se održava u Nemačkoj, a rival "orlovima" u generalci biće selekcija Švedske. Ta utakmica biće odigrana na "Frends areni" u Stokholmu, a glavna zvezda meča biće Zlatan Ibrahimović, koji se zvanično oprašta od najvažnije sporedne stvari na svetu.

Međutim, dok će oči cele planete biti uprte u legendarnog Ibru, ljubitelji fudbala iz Srbije će posmatrati šta i koliko mogu "orlovi" da pokažu u poslednjem meču pred odlazak na prvi kontinentalni šampionat posle 24 godine.

Izabranici Dragana Stojkovića su pre četiri dana poraženi od Austrije u Beču, u meču koji su započeli sa četvoricom u poslednjoj liniji, što nije karakteristično za našu reprezentaciju poslednjih godina.

Nakon poraza od Austrije je baš Piksi prokomentarisao taj eksperiment.

To je za analizu. Krenuli smo sa četvoricom u liniji u početnoj fazi. Opet me nešto uverilo da nije to to. Moraćemo da se vratimo našoj taktici, da izađemo visoko i napadački.

Prema tome, može se pretpostaviti da će reprezentacija Srbije u Stokholmu zaigrati sa trojicom pozadi, a ako to bude izgledalo onako kako se svi u stručnom štabu "orlova" nadaju, nema sumnje da će to biti i taktika za Evropsko prvenstvo.

Iako za sada nema potvrda, može se naslutiti da će tim Srbije u generalnoj probi pred EURO izgledati ovako:

V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, Gudelj, Kostić - S. Milinković-Savić, Tadić - Mitrović.