Drago nam je da naše političke ideje dobijaju sve više podrške među građanstvom i želimo poručiti svima koji dijele naša uvjerenja da ih nećemo izdati i da ćemo biti istrajni na putu promjena koje su neophodne našem društvu.

Mi nismo tzv. „Treći put“, mi smo „Drugi put“ jer su i vlast i veći dio opozicije u Republici Srpskoj, pa i u BiH, zajedno na istom putu. Jedni su na vlasti i žele je sačuvati po svaku cijenu a drugi su bili na vlasti i žele da se vrate, ali ne po svaku cijenu sve dok im je dobro i u opoziciji. I jedni i drugi su, svako u svom vremenu vršenja vlasti, razarali institucije i pravili „svoju privatnu državu“. Tako da nema veće razlike među njima a ni razlike u „putevima“ kojima se politički kreću.

Pokret „Mora bolje“ želi promijeniti ovaj nakaradni politički sistem i iz pepela podići i izgraditi razrušene institucije države, jer su samo jake i dobro organizovane institucije garancija slobode i prosperiteta za sve ljude koji žive u toj državi.

Na tom „svom putu“ Pokret „Mora bolje“ kreće iz svoje Bijeljine i Semberije i za početak želi upravo u Bijeljini udariti temelje kojima će pokazati da i mora i može bolje.

Većina članstva Pokreta „Mora bolje“ je na prošlim lokalnim izborima glasala za Ljubišu Petrovića, u nadi da će on pokrenuti promjene u našem gradu i postati jedan od glavnih ljudi za promjene u Republici Srpskoj i BiH.

Na žalost, Ljubiša Petrović je naše veliko razočarenje. „Fejzbuk gradonačelnik“ kako ga zovemo jedino zna da „fejzbuči“, da budžetskim novcem kupuje glasače i da kopira sve ono što radi kriminalizovana Dodikova SNSD vlast. I ako je potpuno bezidejan, u smislu razvoja grada i organizacije gradskog, pa i seoskog života, oko sebe je „rastjerao“ sve iole stručne ljude i okružio se isključivo „klimoglavcima“.

Od Ljubiše Petrovića je jedino bezidejnija i nesposobnija tzv. skupštinska većina. A upravo su oni zajedno, svojom nesposobnošću, u potpunosti zaustavili razvoj naše Bijeljine i Semberije, što mi želimo i hoćemo promijeniti", kaže se u Saopštenju Informativne službe Pokret "Mora bolje".