– Naime, službenici Policijske stanice Laktaši, u okviru akcije koja je usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, D.P. sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. U saradnji sa Јedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, izvršeni su pretresi na dvije lokacije u Laktašima i Banjaluci, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 2.308 smjeniki koje asociraju na sjemenke indijske konoplje, 62 komada biljki visine od 25 do 170 centimetara, koje asociraju na indijski konoplju – ističe se u saopštenju.

Dodaje se da, je takođe pronađena i metalna mrvilica, digitalna vaga za precizno mjerenje, određena količina sasušenih i usitnjenih listova koji asociraju na indijsku konoplju, poluautomastka puška sa pet komada pripadajuće municije, dvije ručne bombe, prenosni računar i mobilni telefon, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

– Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica D.P. će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima – dodaje se u saopštenju.