Drkušić je poslednjih šest meseci proveo u ekipi Sočija sa kojom nije uspeo da ostane u elitnom rangu ruskog šampionata, što je olakšavajuća okolnost kada je reč o njegovom prelasku u Ljutice Bogdana.

Ne isključuje ni sam igrač da bi od naredne sezone mogao da igra u dresu Zvezde.

"Čast je biti u konkurenciji za novog igrača šampiona Srbije. Imam još mnogo da učim i radim kako bih dostigao nivo Dragovića. Kad je moj dolazak na Marakanu u pitanju, znam da se nešto dešava, ali ne i sve detalje. Zamolio sam agente da me ne opterećuju čestim informacijama, već ako nešto bude konkretizovano možemo da razgovaramo. Sad mi je pun fokus na treninge u reprezentaciji Slovenije, jer želim da izborim mesto u startnih 11 na EP. Prelazni rok je živa stvar, ništa se zna dok se ne završi, a to može da bude pre, tokom i posle kontinentalnog šampionata", rekao je Drkušić u razgovoru za "Sportski žurnal" i dodao:

"Od malih nogu navijam za crveno-bele. U Srbiji hoću da igram samo u Zvezdi. Pratio sam malo više proteklu sezonu, čak sam uživo na Marakani gledao duel sa Mančester sitijem u Ligi šampiona."

Drkušić će igrati za Sloveniju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde će im rival u grupnoj fazi biti Srbija.

"Idemo na pobedu protiv vaše selekcije. Srbija ima kvalitetan tim, ali i mi takođe imamo finu grupu igrača, koja može uz fenomenalnu atmosferu da osvoji  bodove. Imamo mnogo igrača sposobnih da jednim potezom reše utakmicu poput mog cimera Benjamina Verbića", zaključio je Drkušić.