U Malmeu se nastavlja Pjesma Evrovizije. U večerašnjem drugom polufinalu nastupaju takmičari iz 16 zemalja, a najboljih 10 će zauzeti preostala mjesta u finalu.

Nakon spektakularnog prvog polufinala, u kojem je predstavnica Srbije Teja Dora izborila plasman u finale, večeras se u Malmeu održava drugi dio Pjesme Evrovizije.

Za ulazak u finale nadmeću se predstavnici 16 zemalja, a samo će najboljih 10 po mišljenju publike obezbijediti plasman u završnici festivala.

Večeras nastupaju predstavnici Malte, Albanije, Grčke, Švajcarske, Češke, Austrije, Danske, Jermenije, Letonije, San Marina, Gruzije, Belgije, Estonije, Izraela, Norveške i Nizozemske.

Tokom večerašnjeg revijalnog dijela nastupiće tri evrovizijske pobednice – Šarlot Pereli (Švedska 1999), Sertab Erener (Turska 2003) i Elena Paparizu (Grčka 2005).

Osim njih, kao gosti u drugom polufinalu nastupiće i grupa "Herreys" koja je 1984. godine Švedskoj donijela drugu evrovizijsku pobjedu, ali i prošlogodišnji miljenik publike – Karija iz Finske.