Naime, ova titula pripada američkoj glumici Jami Gerc, čija se neto vrednost procenjuje na 3.2 milijarde dolara. Ako se pitate ko je ona, niste jedini jer izgleda da ljudi nikako ne mogu da je zapamte.

Karijeru je započela 1981. ulogom u filmu "Endless Love", a nakon toga se pojavila u brojnim filmovima, uključujući "The Lost Boys", "Twister", "The Crossroads", "Less Than Zero", "Quicksilver" i "Sixteen Candles". 

Osim toga, pojavila se i u hit serijama "Seinfeld", "The Neighbours", "Modern Family" i "This is Us", a nedavno je glumila u filmu "I Want You Back" iz 2022.

Poslednjih godina retko se pojavljuje na ekranima.

Međutim, bogatstvo nije stekla isključivo zahvaljujući glumačkoj karijeri. Glumica je udata za milijardera i investitora Tonija Reslera, s kojim je suvlasnica NBA momaka Atlanta Hawks.

Imaju četvero dece, a zanimljivo je da je, kada su se venčali 80-ih godina, Jami bila ta koja je prehranjivala porodicu jer je firma njenog supruga propala, ali kasnije se oporavio i zaradio milijarde.   

Inače, službeno najbogatija glumica na svetu je holivudska zvezda Dina Meril, čije je bogatstvo procenjeno na 5 milijardi dolara.

Meril je umrla 2017., što čini Jami najbogatijom živom glumicom na svetu.