Glumac ističe kako bi voleo da nije snimio jedan film.

Keri je glumio Sala Bertolinnija u nastavku akcionog blokbastera "Kick-Ass" iz 2013. godine. Film je dobio podeljene kritike, ali je na blagajnama ipak zaradio 60.8 miliona dolara.

Međutim, neposredno pre izlaska filma Keri je osudio film na Tviteru.

"Završio sam s filmom i sada, čiste savesti, mogu da kažem da ne podržavam taj nivo nasilja. Hteo bih da se izvinim drugima koji su uključeni u film. Ne stidim se toga, ali nedavni događaji izazvali su promene u mom srcu", napisao je tada.

Njegova je objava napisana u junu 2013., manje od dva meseca pre izlaska filma i šest meseci nakon masakra u Osnovnoj školi Sandy Hook u Njutaunu, u kojem je 20-godišnji Adam Lanza pucao i ubio 26 ljudi.

Oba filma Kick-Ass temelje se na serijalu stripova škotskog pisca Marka Milara, a podeljena su mišljenja zbog nasilja i godina protagonista.

Kloe Grejs Moretz imala je samo 13 godina kada je preuzela ulogu nemilosrdne osvetnice Hit-Girl.

Milar, koji je radio kao izvršni producent filmova, priznao je da je bio "zbunjen" Kerijevom javnom osudom.

"Džim je strastveni zagovornik kontrole oružja i poštujem njegovo mišljenje, ali zbunjen sam njegovom objavom jer to nije rekao pre 18 meseci kada je dobio scenario. Malo krvi nije trebalo da bude šok za tipa koji je toliko uživao u prvom filmu. Užasnut sam nasiljem u stvarnom životu, ali Kick-Ass 2 nije dokumentarac. Nijedan glumac nije povređen tokom snimanja", komentarisao je Milar.

Keri se nedugo nakon izlaska filma "Kick-Ass 2" povukao iz sveta glume.

Za Hollywood Reporter izjavio je da je "izgubio strast za glumom sredinom 2010-ih".

Sada izlazi iz perioda odmora kako bi još jednom ponovio jednu od svojih najdražih uloga.

Potvrđeno je da će glumiti Dr Robotnika u filmu Sonic the Hedgehog 3.