"U pomoć su joj pritekle radnice iz obližnje apoteke. Ovo je strašno! Ja od tih pasa ne mogu ni na posao da odem pešaka. Stalno su tu. Jedno žuto veliko i još nekoliko oko njega. Inače, ovo nije prvi put da taj pas ujeda ljude. Prijavljivali smo, i nikom ništa", priča za Rešetku Ljubinkin sin Miodrag, koji je i odvezao do Hitne pomoći.

Nekoliko minuta nakon ovog kidisanja izujedana je na istom mestu i od strane istih pasa pedesetdvogodišnja Ivana Radovanović.

"Upravo su mi rekli da su vas pozvali, pa i ja sam odlučila da se javim. Ovome mora da se stane na put pre nego što raskomadaju neko dete iz ulice. Verujte, ja sam na Hitnoj sa poderanim i krvavim farmerkama", vidno potrešeno nam govori ova žena koja kaže da je upravo taj žuti pas izujedao po nogama i prstima ruke dok je pokušala da se odbrani od njega.

Ovi žitelji radničkog naselja tvrde da se veliki čopor pasa lutalica nalazi zapravo svakodnevno iza kompleksa "Vodovoda"  i da su često agresivni.

Kako su rekli, i novinari Rešetke su pokušali da večeras dobiju direktora leskovačkog "Komunalca" Vladimira Sinadinovića, koje gazduje Zoo higijenom u ovom gradu, te da ga zamole da na lice mesta pošalje ekipu šintarske službe, ali on nije odgovarao pozive novinara Rešetke.