Objekat nije supersonična špijunska bespilotna letelica na raketni pogon WZ-8 koja je dizajnirana da se lansira iz vazduha iz verzije H-6.

Ono što se može videti po njegovom opštem obliku i veličini ne izgleda direktno u skladu sa bilo kojim drugim poznatim operativnim ili testiranim kineskim vazdušnim sistemima, što predstavlja pravu misteriju njegovog identiteta.

Slika H-6 sa misterioznom letelicom ispod trupa prvo se pojavila na kineskoj društvenoj mreži Veibo pre nego što je prošlog petka počela da kruži i na drugim mrežama. Slika ne pokazuje direktne znake da je izmanipulisana ili izmontirana, ali to je vrlo realna mogućnost koju treba imati na umu.

Slika je odmah privukla pažnju kao potencijalno prvo viđenje H-6 koji nosi WZ-8, ali stručnjaci kažu da to nije slučaj

WZ-8 se prvi put javno pojavio 2019. godine na paradi u Pekingu povodom obeležavanja 70 godina od osnivanja Narodne Republike Kine.

Kasnije te godine pojavili su se dokazi da su ovi dronovi zapravo bili u operativnoj službi barem u ograničenom stepenu.

Od 2019. godine, američka vojska procenjuje da je podvarijanta aviona nosača krstarećih raketa H-6M, koja se ponekad naziva i H-6MV, najmanje jedna od lansirnih platformi za WZ-8. Ovo je otkriveno u poverljivim dokumentima koji su prošle godine procurili na internet od strane pripadnika Nacionalne garde vazduhoplovstva Masačusetsa.

Postoji i H-6N varijanta "matičnog broda" sa vazdušnim lansiranjem, koja je zasnovana na verziji H-6K i primećena je kako nosi različite tipove balističkih i novih hipersoničnih projektila sa vazdušnim lansiranjem.

H-6N se razlikuju od H-6MV pre svega po tome što prvi imaju polu-udubljeni deo ispod glavnog trupa za nošenje tereta veće veličine, dok drugi nosi svoje terete direktno ispod trupa. H-6N takođe ima sondu za punjenje gorivom u letu kao što se nalazi na nekim primerima H-6K i inače deli redizajniran prednji kraj koji se nalazi na toj varijanti.

H-6M imaju zastakljeni nos koji se nalazi na ranijim verzijama H-6 i sovjetskog Tu-16 iz kojeg su izvedeni. Postoji potencijal za izvesno preklapanje u onome što H-6MV i H-6N mogu da nose.

Moguće je da je ono što se vidi na slici nova varijanta WZ-8. Međutim, ovo bi bio veliki redizajn koji se značajno razlikuje od poznate konfiguracije WZ-8 i u pogledu veličine i oblika.

Takođe postoje spekulacije da bi H-6 mogao da nosi primer hipersonične testne stanice MD-22 ili srodane rakete za testiranje. Model MD-22 prvi put se pojavio na sajmu u Žuhaiu 2022. godine.