Na taj način, oni su poveli sa 2:0 u seriji protiv Lejkersa i sada idu u Los Anđeles rasterećni uz mogućnost da stignu do brejka i faktički prelome seriju u svoju korist.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je ovo bila deseta vezana pobeda Nagetsa nad Lejkersima u poslednje dve godine, a poraz tima iz Los Anđelesa posebno teško pada Lebronu Džejmsu...

Nikada u karijeri mu se nije desilo da devet puta uzastopno izgubi od jedne iste ekipe, a to mu se upravo dogodilo protiv Jokića i Denvera, koji su na neki način dodali stranicu u istorijsku knjigu čuvenog "kralja".

Na Lejkersima je sada da pokušaju da odreaguju u Kaliforniji, ali nema sumnje da će ih ovaj poraz na ovakav način proganjati dugo.

Da li treba istaći da su Lejkersi na ovom meču vodili čitavih 47 minuta, a da je Denver uspeo da izjednači na 75 sekundi do njenog kraja? Usledila je totalna drama u tom poslednjem, presudnom minutu.

Poslednji posed pripao je Denveru, imali su Nagetsi 12 sekundi. I pogodili su. Džamal Marej je bio junak, iako je bio jedan od slabijih na terenu ove večeri. Filmski nestvarno.

Gledali smo baš pravi NBA plej-of meč, sa puno žara i borbe na obe strane. I dok je glavno oružje Lejkersa bilo nestvaran šut za tri poena, sa druge strane, Denver se trudio da koliko-toiko iskontroliše skok, što im je omogućilo da se na samom kraju vrate u meč.

Nisu Nagetsi bili na potrebnom nivou kao što je to slučaj bio u prvom meču, čak su gubili i sa 20 poena razlike u jednom momentu, što dovoljno govori da fokus nije bio na pravom mestu.

Da je Nikola Jokić apsolutni kralj uprkos svemu potvrdio je njegov novi tripl-dabl učinak. Potvrdio je najbolji srpski košarkaš da je dominantan kada je raspoložen, ali danas nažalost nije imao adekvatnu podršku saigrača.

Uspeo je Jokić da ubaci 27 poena uz 20 skokova i 10 asistencija, dok je junak meča Marej imao 20 poena, ali uz veliki broj promašaja do tog poslednjeg šuta, odlučujućeg, pobedničkog.

Na drugoj strani, Entoni Dejvis je ubacio 32 poena uz 11 skokova, ali je nestao kada je bilo važno u poslednjoj deonici, dok se Lebron Džejms baš kasno upalio i završio je sa 26 poena, osam skokova i 12 asistencija.