Pre svega je kratko komentarisao meč, ističući da je sa suprotne strane Partizan imao jakog protivnika.

- Poslednja utakmica protiv ekipe koja je promenila trenera. Posle ovoga će igrati protiv Baskonije, a pokazali su da su veoma dobar tim. Nismo im da li da poentiraju u tranziciji i zbog toga smo slavili večeras - kratko je počeo Obradović.

Željko je komentarisao šta je Partizanu bilo potrebno da bi se plasiralu u plej-in.

-Jasno je da smo sami sebe izbacili iz te pozicije da se borimo, ne za top 10 nego za top osam. Imali smo ogromne šanse koje smo poropustili. Koliko smo dobijenih utakmica izgubili... U tome je bio problem, naravno najveća odgovornost je na meni kao treneru. Naš cilj je bio da odemo u osam, ali nismo uspeli. Ponavljam, biće vremena za analizu, a imali smo fenomenalnu priliku. Ne mogu, a da ne pomenem ove naše navijače. Čine nas srećnim i zadovoljnim, hvala im na svemu što su uradili ove godine i nadam se da će nastaviti da nas bodre u plej-ofu - dodaje Obradović.

Komentarisao je i igru Džejlina Smita, koji je večeras odigrao fantastičnu utakmicu, drugu zaredom.

- Trenira i ponaša se dobro. I kada nije bio u timu rekao sam pred svima da je njegovo ponašanje fantastično. Digao se, igra na drugi način i nema sumnje da će da bude bitan igrač u predstojećem periodu za nas - objasnio je Obradović.

Upitan je da li je ovom timu falio jedan Matijas Lesor ili Dante Eksum, ali Obradović je istakao da veruje svom timu.

- Vraćati se na nešto tako mislim da ne vodi ničemu. Imali smo tim u koji smo verovali i dalje verujem. Dosta dobijenih utakmica smo imali, ali nismo uspeli. Analiza i dobrih i loših stvari je potrebna i kada se dođe do situacije da se ispusti TOP8, onda mora da se uradi duboka analiza. U međuvremenu imamo plej-of ABA lige, igraćemo već u sredu protiv tima koji nas je pobedio u regularnom delu sezone. Maksimalno moramo da se pripremimo. Za sve ostalo ima vremena. Evo Pi Džej nije bio sposoban da trenira par dana, igrači će dobiti odmor sutra i do nedelje posle podne i onda će imati tri dobra treninga da pripremimo tu četvrtfinalnu seriju protiv Igokee - rekao je Obradović.

Navijači Partizana su i drugu godinu zaredom učinili da klub bude najgledaniji u Evroligi.

- Naravno da smo ponosni na tu činjenicu i da, ako je druga godina zaredom pokazuje se privrženost i odanost timu. Naravno, to pokazuje stanje samo u Areni, ali treba videti i po društvenim mrežama gledanost Partizana. Atrakcija je postala svaka utakmica Partizana. Treba podsetiti i broj pretplatnih karata koje smo imali ove godine, da je to apsolutni rekord evropske košarke svih vremena. Šta će to značiti za sledeću godinu? Ne znam, ali nadam se da će Partizan postati član evropske lige stalno, jer ta stabilnost je važna za funkcionisanje kluba. Svim ljudima koji su dali ogroman doprinos da radna zajednica Partizana izgleda ovako želim da zahvalim, a mislim da ima još dosta stvari koje možemo da poboljšamo da može biti na većem nivou. Navijači su prepoznai tu želju i da su oni jedinstveni, ništa se slučajno ne dešava. Oni znaju da prave tu atmosferu, dolaze na utakmice Partizana i kada smo gubili i kada smo pobeđivali. Prerasli smo to da je u sportu samo pobeda i samo pobeda, nije baš tako. Šampioni su godišnje samo jedan tim. Evroliga počinje sa ambicijom da nema tima koji nema najmanje ambiciju da bude u Top10. Jasno je da je to teško, a kako će to da ide dalje, mislim da bi to bilo fantastično za nas, ali i za Evroligu - rekao je Obradović.

Nije sakrio iskrenu emociju o tome što ga publika voli, ali istakao je da je ovo uspeh celog tima.

- Zaista sam ponosan kako me publika očekuje. U ovim godinama gde god sam radio ta odluka da se vratim u Partizan pokazala dobrom, živim kao da je bajka, tako se i osećam. To što mi navijači priređuju shvatam kao još veću obavezu. Kada te neko poštuje to je super, ali kada te vole kao što me oni vole treba da živiš za to i ja živim da ovaj klub nastavi da bude to što jeste i da se ta ljubav zadrži. Dok je tako ja ću biti najsrećniji čovek na svetu. Stalo mi je da Partizan zaista bude deo elite evropske košarke. Ne radi se o meni ovde, već o nama i svi ostali ljudi zaslužuju da se o njima priča i piše. Partizan ne može biti samo jedan, Partizan je kolektiv. Samo zajedničkim radom možemo da dovedemo Partizan do stalnog članstva evropske lige - zaključio je Obradović.