Utakmica je počela izjednačeno, ali su Lejkersi brzo preuzeli kontrolu. Jokić je bio agresivan u napadu, ali su Lejkersi uspeli da ga efikasno neutrališu svojom odbranom. Lebron Džejms je bio ključni igrač za Lejkerse u ovoj deonici, pružajući sjajnu igru i postižući važne poene.

Lejkersi su dominirali u drugoj četvrtini, stvarajući značajnu prednost. Denver je imao problema u napadu, posebno sa šutem za tri poena. Iako je Jokić bio aktivan i pokušavao da održi korak sa protivnikom, Lejkersi su uspeli da održe prednost zahvaljujući doprinosu svih igrača na terenu.

U trećoj četvrtini, Nagetsi su pokušali da se vrate u igru, ali su se Lejkersi uspešno suprotstavili njihovim napadima. Jokić je bio impresivan sa svojim asistencijama i poenima, ali je nedostajalo podrške saigrača kako bi se sustigla prednost Lejkersa.

U poslednjoj četvrtini, Denver je pokušavao da se vrati u meč, ali su Lejkersi uspevali da održe prednost. Iako su igrači poput Mareja i Jokića pružali svoj maksimum, Lejkersi su pokazali izuzetnu odlučnost i kontrolu nad utakmicom. Lebron Džejms je bio ključni igrač za Lejkerse, postigavši važne poene i pružajući sjajnu odbranu.

Nagetsi će morati da analiziraju svoju igru i pronađu načine kako da poboljšaju svoje performanse u narednim utakmicama. S druge strane, Lejkersi su pokazali svoju sposobnost da se suprotstave i pobede jedan od najboljih timova lige.

Nikola Jokić je bio ubedljivo najbolji u Denveru, postigavši tripl-dabl učinak sa 33 poena i po 14 skokova i asistencija. Majl Porter Džunior je dodao 27 poena i 11 skokova, Marej 22 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Koldvel Poup ubacio 14 poena.

U ekipi Lejkersa najdominantniji i verovatno najzaslužniji za pobedu bio je Entoni Dejvis sa dabl-dabl partijom od 25 poena, 23 skoka i šest asistencija, što je njegov rekord karijere po skokovima. Lebron je ubacio 30 poena, pet skokova i četiri asistencije, a po 21 poen dodali su Ostin Rivs i Dianđelo Rasel.

Naredna utakmica igra se u Denveru, gde će Nagetsi moći da obraduju svoje navijače pobedom i prolaskom u narednu fazu takmičenja, a igraće se 30. aprila od četiri časa posle ponoći po našem vremenu.