U nizu sredina smo osvojili većinu glasova srpskog biračkog tijela. To samo potvrđuje da, uprkos političkim teškoćama u kojima djelujemo, u kojima je djelovala vlada, u kojima djelujemo mi kao stranka, naše biračko tijelo ne samo da ostaje vjerno uz nas, nego se i širi. I to je veoma važno zbog toga što će to biti još jedan argument više protiv onih koji nastoje dovesti u pitanje naše mandate i naše parlamentarno djelovanje", rekao je Pupovac Tanjugu.      

On je dodao da je zadovoljan što okolnosti nisu dramatično promijenjene u političkom životu i što će, vjerovatno, biti jednostavnije da se formira parlamentarna većina nego što se mislilo.

"Što se nas tiče, mi ćemo se konsultovati sa našim partnerima, drugim manjinskim zastupnicima. I onda ćemo, kad obavimo te razgovore, imati nešto jasniji stav u pogledu našeg pozicioniranja", poručio je Pupovac.

Prema njegovim riječima, SDSS će sačekati sljedeći dan i vidjeti kako su se u cjelosti rasporedile političke snage nakon izbora u Hrvatskoj, a onda će vidjeti gdje je tu njeno mjesto, šta je najbolje za zemlju, srpsku zajednicu i druge nacionalne manjine u Hrvatskoj, pa će onda imati svoj stav.