On je ove podatke iznio odgovarajući na poslanički pitanje.

 
Što se tiče Bijeljine, kada su u pitanju kapitalni grantovi za rješavanje problema interno raseljenih lica, u 2019. godini je evidentirana cifra od 5.000 maraka, te u 2021. godini takođe 5.000 maraka, a isti iznos bio je i u 2023. godine.
Kada je riječ o kapitalnim grantovima za finasiranje povratka u Republiku Srpsku, Bijeljina se takođe pojavljuje u par slučajeva. Tako je 2018. zabilježen jedan projekat od 5.000 KM, a 2019. godine navedena je cifra od 10.000 maraka. I u 2020. godini za Bijeljinu je odobreno 10.000 KM, baš kao i 2022.
 
U odgovoru na poslaničko pitanje ističe se da se programom rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica i praćenja migracionih procesa, koji je usvojila Vlada Republike Srpske, planiraju sredstva za pomoć povratnicima i interno raseljenim licima za realizaciju određenih infrastrukturnih projekata i projekata stambenog zbrinjavanja.
 
"U skladu sa Programom, Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije, traži od opština/gradova da se izjasne i dostave prioritetne projekte za obnovu i izgradnju stambenih jedinica i infrastrukture za rješavanje problema interno raseljenih lica u Republici Srpskoj i za finansiranje povratka u Republiku Srpsku i Federaciju BiH. Sekretarijat sredstva za realizaciju projekata uplaćuje na račun opštine/grada, koje provode proceduru realizacije projekata, a po njihovom završetku, dostavljaju pravdanje utrošenih sredstava Sekretarijatu", navodi se u odgovoru.