Zavod je u specifikaciji tendera detaljno opisao šta će se sve raditi na tornju sa satom. Tako se navodi da će biti skinut postojeći malter i spolja i iznutra sve do opeke, a potom ponovno urađeno malterisanje.
 
Takođe je predviđeno da se na kapi tornja zamene oštećeni elementi drvene konstrukcije, kao i kompletni krovni pokrivač od bakarnog lima.
 
"Dekorativni vrh tornja, koji se sastoji od nosećeg koplja, jabuke, oznaka strana sveta, vetrokaza i vrha u obliku srca, izrađuje se novi prema postojećem. Stari elementi dekorativnog vrha, koji su u oluji polomljeni i veoma oštećeni, biće demontirani, popravljeni, ponovo sastavljeni, konzervirani i preneti u Muzej Novog Sada. Radovima je obuhvaćena restauracija i konzervacija brojčanika sa kazaljkama, kao i elemenata izrađenih od kovanog gvožđa u unutrašnjosti tornja, poput zatega, klanfi, nosača, ograda i sl. Predviđena je konzervacija i restauracija zaštitne ograde oko tornja, popravka pripadajućeg popločenja, kao i izrada zaštitne fuge između fasadnih zidova i popločenja. Drvene šalukatre sa kape tornja konzerviraju se i restauriraju, kao i gvozdena ulazna vrata. Predviđa se provera, popravka i ispitivanje gromobranske instalacije", stoji u opisu radova.
 
Zavod za zaštitu spomenika kulture u javnoj nabavci navodi i da je očekivani rok za izvođenje radova 150 dana, odnosno pet meseci, ali nema podataka o tome kolika je procenjena vrednost radova.
 
Rok za dostavljanje ponuda na tender je 10. maj.