Crveno-beli su sivilo iz Istanbula, gde su prošle nedelje doživeli svoj najteži poraz u Evroligi, preneli i na početak plej-ofa ABA lige i umalo doživeli šok na otvaranju četvrtfinalne serije sa Studentskim centrom. Navijači nisu bili zadovoljni onim što su gledali u Areni, Čak su se povremeno prolomili povici "uprava napolje"..

Držali su gosti na večerašnjem susretu 38 minuta rezultatsku prednost, koja je sredinom treće deonice iznosila i plus 18, a na početku poslednjeg kvartala 15 poena razlike (64:49). Ipak u završnici su posustali pred strašnim pritiskom Crvene zvezde koja je ostavila i poslednji atom snage na parketu u četvroj četvrtini i na kraju sprečila brejk u "Beogradskoj areni".

Ekipa Janisa Sferopulosa je pre svega odličnom odbranom uspela da zaustavi produkciju Podgoričana u ključnim momentima, a na dugoj strani su odličnim šutem za tri poena, koji ih većinom utakmice nije služio, istopoli prednost rivala i uveli meč u egal završnicu.

Zvezda je do prve prednosti na utakmici došla tek minut ipo pre kraja trojkom Adama Hange iz kornera, a zatim je odbranom završila posao do kraja i pregrmela dramu u Areni, gde su Studenti u poslednjoj sekundi promašili šut za produžetak preko Bogavca.

Najbolji pojedinac u redovima crveno-belih bio je Miloš Teodosić sa 17 poena i osam asistencija, Luka Mitrović je uz 14 poena imao i šest skokova, dok su dvocifreni bili i Nemanja Nedović, odnosno Dejan Davidovac sa po 13 poena.

Kod Studentskog centra prednjačio je Tomislav Ivišić sa 14 poena, Luka Bogavac i Nikola Pavlićević su dodali po 11 poena, a Igor Drobnjak deset poena.