U Srbiji živi skoro deset godina što je posebno neobično jer pre toga nije ni znao da ona postoji. Put do Srbije bio je buran, promenio je prvo religiju, a onda i ime i državu. Kada se Baha preobratio iz islama u hrišćanstvo postao je Bogdan i kako kaže, „prošao pakao“ u svojoj rodnoj zemlji zbog toga što je etiketiran kao "izdajnik svoje religije":

„Poslednje godine života u Kazahstanu su bile loše, zbog toga što se promenio zakon koji reguliše veroispovest. Vršen je sve veći pritisak na neistomišljenike, posebno na manjinu koja je verovala u Hrista. Zbog svega toga, mnogo ljudi je pobeglo negde. Dosta njih je otišlo u Sjedinjene Američke Države, u Južnu Koreju, ili u Evropu", kaže Sarsenov za NIN.

Kada je otac video da drži Bibliju nožem ga je posekao po ruci, a žena i ćerka od 14 godina su ga se odrekle i sa njim prekinule svaki kontakt.

Skrajnut i prokazan ostao je istrajan u praktikovanju hrišćanstva duže od pet godina i uprkos svemu nije napuštao Kazahstan. Nije znao gde bi dok ga vlast nije poslala iza rešetaka, a onda je u zatvoru prvi put čuo za Srbiju.

„Život u Srbiji mi je preporučio monah, koji me je izvadio iz zatvora, i pomogao mi je tako što mi je kupio kartu i rekao da odem u Jugoslaviju, da ću se tamo snaći među pravoslavcima i da će biti lakše. I daleko od moje zemlje. Zbog toga sam ovde došao u septembru 2015. godine i od tada sam u Beogradu “, rekao je Sarsenov.