Novak Đoković je pobedio popularnog Demona, kako je nadimak Aleksu de Minoru, ali je pobedio i svoje demone na ovom meču.

Doživeo je jedan težak pad, imao problema sa disanjem, sa kondicijom, sa nogama, sa tenisom... Ali je prebrodio sve to i uspeo da pobedi 11. tenisera sveta i ode u polufinale, gde ga čeka bolji iz meča Igo Amber – Kasper Rud.

Đoković je nešto slabije krenuo meč protiv De Minora. Australijanac je odlučio da Đoković prvi servira posle podbacivanja novčića i odmah je u prvom gemu imao dve brejk šanse. Novak nije dozvolio šok na samom startu i neutralisao je obe brejk lopte i na kraju preokrenuo uvodni gem na meču.

Zatim je u prvom servis gemu popularnog Demona, Novak Đoković stigao do dve brejk lopte, ali je De Minor pronašao način da neutrališe obe i izvuče se protiv najboljeg tenisera sveta.

Svaki gem bio je velika borba na početku meča i videli smo veliki broj dugih razmena, pa su za svaki poen morali da daju sve od sebe.

Od petog gema meča krenuli su laki gemovi za oba tenisera, a Đoković je imao šansu pri rezultatu 4:3 da slomi rivala, koji nije mogao da ubaci prvi servis ni da mu život zavisi od toga. Ipak, Đoković je neočekivano grešio i tu se izvukao De Minor.

Izvukao se i pri rezultatu 5:4, kada je servirao za ostanak u meču jer je Đoković imao brejk i set loptu, ali je nije iskoristio jer je De Minor pogodio neverovatan viner iz forhenda, kada je udario iz sve snage i očistio liniju.

Mogao je i De Minor da napravi brejk pri rezultatu 5:5, kada je okrenuo od 30:0 do 30:40, ali je Đoković hrabro izašao na mrežu i poništio brejk loptu, ali je usput i zamalo izvrnuo članak, pošto mu je noga zapela u šljaku i pao je na istu. Na kraju nije bio toliko bolan pad i izvukao je svoj servis gem, što je bilo najvažnije.

Rivala je slomio u narednom gemu, kada je prvo propustio dve brejk i set lopte posle grešaka iz forhenda i bekhenda, ali je treću iskoristio posle veoma lošeg drop šota De Minora i dobio set rezultatom 7:5.

A onda u drugom setu – neverovatne scene.

Đoković ga je otvorio osvojenim laganim gemom, a zatim je napravio brejk za 2:0, koji nije uspeo da potvrdi. Imao je probleme sa disanjem i sa nogama u trećem gemu i De Minor je uspeo da vrati brejk.

Ali, tu nije bio kraj – Đoković pravi novi brejk za 3:1 i De Minor ga opet vraća za 3:2!

Australijanac jednostavno nije mogao da uzme svoj servis, pa je Đoković napravio novi brejk za 4:2.

Ipak, iako je imao 40:15 i dve brejk lopte, nije uspeo da ga potvrdi. De Minor je napravio još jedan brejk i drama u drugom setu se nastavila.

Đoković je napravio na kraju brejk u 10. gemu i došao do pobede.