Otkrila je da je suprug vara, ali on je rekao da je to bilo samo jednom i da se više nikada neće ponoviti.

"Imali smo nakon toga veliku svađu i Ian je pristao da ode u kuću svojih roditelja na nekoliko dana. Za to vreme sam pokušavala da smislim šta da uradim sama sa sobom. Imala sam onaj osećaj da sve tone. Naš zajednički život, sve naše srećne godine, naša zajednička sećanja, naša deca. To je sigurno bilo najgore vreme u mom životu i bila sam besna", napisala je za Brightside.

Stefani je otkrila da se njen suprug izvinjavao i molio ju je da se ne razvodi od njega.

"Stalno mi je govorio da je to greška i da ćemo sve rešiti. Iskreno sam želela da to bude istina, čak smo išli i na terapiju da razgovaramo o tome. Ijan je sve vreme obećavao da će učiniti sve kako bi ponovno ispravio stvari. Ali na kraju jednostavno nisam mogla više da mu veruje, pa smo konačno odlučili da se razvedemo", izjavila je ona.

Stefani je dodala da se suprug tada odselio i da je sve u svemu njihov razvod bio prilično civiliziran.

"Imali smo sreće što smo pronašli stan i mogla sam sama da plaćam stanarinu. Ian se nije protivio ničemu što sam želela da uradim na svoj način".

Jedini su problem bila deca.

"Imamo dve devojčice, od 10 i 13 godina. Ijan je doslovno živeo na kauču svog prijatelja i razumljivo je da nije mogao da pozove decu tamo da prespavaju. Dakle, u početku, oko šest meseci, Ijan bi ih pokupio ujutro tokom vikenda i ostavio ih popodne istog dana", seća se.

"Nikada mu nisam branila da viđa decu. Ijan je oduvek bio tata pun ljubavi koji se divno brine za njih i postigli smo dogovor da mu je važnije da uštedi na stanarini i potraži neko stalno mesto za život, čak i ako to znači da će ređe da viđa decu u početku. Strašno im je nedostajao, ali shvatili su da to nije tako zauvek".

Stvari između bivšeg para postajale su sve zategnutije, zbog jedne stvari koju je učinio suprug.

"Neko vreme nakon što je razvod okončan, Ijan mi je poslao poruku da je konačno pronašao mesto za život i da želi da deca dođu kod njega na ceo vikend. I dalje me jako bolelo da sada više nismo u braku, ali deca su mi uvek na prvom mestu. Tako smo se dogovorili za sledeći vikend i cure su bile oduševljene. Iskreno govoreći, veselilo je i mene da ću imati vikend za sebe", rekla je Stefani.

Tada se napetost pojačala.

"Jednog dana, deca su došla kući i jednostavno sam znala da se nešto događa. Kao, mogla sam to da osetim, uopšte nisu bile vesele. Razgovarala sam s njima o njihovoj poseti. Tada su izgovorile reči tatina nova devojka", izjavila je.

Žena je saznala da je njen bivši suprug njihovu decu upoznao sa svojom novom devojkom, koja je ujedno i vlasnica tog stana.

"Ijan se zapravo preselio kod nje,  a ona je otišla iz stana prvih nekoliko puta kad su došla deca. Pitala sam Iana porukom o čemu se radi i zašto mi to prije nije javio", naglasila je.

Potvrdio je da je njegova nova devojka zapravo žena sa kojom ju je varao.

"Sve vreme mi je govorio da želi da se ponovno nađemo. Bio je toliko pažljiv da sam mu gotovo poverovala i htela sam da mu dam drugu priliku. A on se u međuvremenu preselio kod svoje ljubavnice", rekla je Stefani.

Od tada je Stefani tražila od Ijana da joj se javi samo ako se radi o deci. Napisala je da ne želi ništa više da ima sa njim.

Deca su definitivno osećala tu napetost, ali rekla su Stefani da je nova žena, Kejt, dobra prema njima.

Jednog dana, ljubavnica bivšeg muža ponovno se pojavila u Stefaninom životu.

"Nedavno me je nazvao nepoznati broj. Bila je to Kejt i jako je plakala. Zamolila me da se hitno nađem s njom jer je zabrinuta zbog Ijana i naše dece. Deo o deci prilično me zabrinuo, pa sam pristala da se nađem sa njom. Upoznale smo se i bilo je vrlo neugodno jer je počela da se izvinjava zbog njihove afere. A onda, onda sam saznala mnogo stvari za koje nisam imala pojma. Ispričala mi je da taj prijatelj nije postojao, već da se Ijan odmah preselio kod nje. Rekla mi je da želi da raskine sa njim."

Stefani je stala na Kejtinu stranu u njenoj 'borbi' s bivšim suprugom.

"Nisu mi se javili dosta dugo nakon razgovora sa Kejt. Onda me je opet nazvala i tražila mi papire za razvod, jer je ubeđena da je Ijan svoje sakrio, a pritom ju je ubeđivao da je pomešala datume.  Na kraju sam Kejt poslala skeniranu kopiju papira za razvod, učinila sam sve što je tražila od mene jer sam htela da joj pomognem.  Kao rezultat toga, Ian je izbačen i sada mora da živi sa svojim roditeljima. Nakon toga je opet počeo da me zove, a i napisao mi je da sam ja kriuva za njihov raskid", izjavila je