Kako je preneo portal “Telesport”, blizak KK Partizanu, Željko Obradović je dobio ponudu Partizana da ostane na klupi prvog tima i naredne dve godine.

Prema saznanjima ovog portala, uskoro se očekuje odgovor Željka Obradovića kod koga je sada “prebačena lopta u dvorište” i najverovatnije ne postoje nikakve prepreke da se saradnja nastavi. Prethodno se spekulisalo da će Partizan ponuditi treneru duži ugovor, od tri do pet godina, ali navodno je saradnja kraća zbog toga što i mandat predsednika kluba Ostoje Mijailovića traje još na dve godine.

- Pregovori oko potpisivanja novog ugovora su u završnoj fazi, biće potpisan čim se obe strane dogovore oko još nekih detalja. Mi smo prezadovoljni saradnjom sa Željkom Obradovićem i želimo da je nastavimo - rekao je Mijailović nedavno.

Nešto ranije, Mijailović je rekao da je u toku sve oko produžetka ugovora, dok se na njegove reči nadovezao i Zoran Savić rekavši da ne očekuje bilo šta sporno u tom kontekstu. Takođe, i sam Obradović je već “potpisao ugovor” sa navijačima pred meč Evrolige protiv Baskonije kada je dobio nezapamćene ovacije navijača uprkos slabijim rezultatima ekipe.

Za sada nema informacija do kada bi Obradović trebalo da odgovori na ovu ponudu, ali verovatno nije želeo da remeti ekipu u važnom delu sezone, pošto su tek završili regularni deo sezone u ABA ligi i pred njima je meč protiv Valensije u 34. poslednjem kolu Evrolige. Crno-belima je neopodna pobeda za prolaz dalje, ali samo ako Efes izgubi poslednji meč na svom terenu od Crvene zvezde.

-Ja ne vidim sebe nigde sem u ovom klubu. Ili ću biti ovde ili neću raditi. Mnogo je lako. E sad, kako će to da bude... to ćemo videti.

Željko Obradović