Kako navodi Marka, organizacija Al Azaim je objavila grafiku na kojoj se nalaze četiri ugrožena stadiona: Emirati, Park Prinčeva, Metropolitano i Santjago Bernabeu, međutim španski list istovremeno ističe i da nema razloga za paniku. Španski list navodi da za sada, nije ništa izmenjeno, osim što je i Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije pred ovaj duel podiglo mere bezbednosti jer je meč označen kao duel "visokog rizika".

- Treba se prisetiti da je finalna utakmica između Reala Madrida i Juventusa u Kardifu odigrana sa zatvorenim krovom stadiona Milenium u velškom gradu. Tom prilikom, postojali su sigurnosni razlozi zbog kojih je UEFA odlučila izolovati stadion zbog mogućnosti dolaska dronova koji bi ugrozili proslavu utakmice - piše pomenuti list.

Ovog utorka biće poznato više detalja, apa ostaje da se vidi da li će biti uvedene i nove mere. Ono što je zanimljivo, pažnju bezbednosnim pitanjima pred meče četvrtfinala posvetili su samo mediji u Španiji dok je u Engleskoj i Nemačkoj bilo kakva reakcija izostala.

Da podsetimo, u sredu se sastaju Atletiko madrid i Borusija Dortmund, kao i PSŽ i Barselona.