U srpskom derbiju, Nikola Jokić je ostvario tripl-dabl u sezoni, a ovoga puta je ubaio 19 poena uz 14 skokova i 11 asistencija. Zanimljivo, do 25. tripl-dabla u sezoni Nikola je stigao već tokom treće deonice. Sa druge strane, Hokse je na teškom gostovanju predvodio Bogdan Bogdanović sa  18 ubačenih poena.

Posle iznenađujućeg poraza od LA Klipersa u prošlom kolu, Denver je na svom terenu pokazao da silno želi novi trijumf i tako nastavi pohod ka prvom mestu Zašande konferencije posle regularnog dela. Tako, već od starta susreta krenu i su žestoko, ali su naletli na solidan otpor Hoksa koje je i u ovom duelu predvodio odlični Bogdan Bogdanović. Posle prve deonice, dopli su do +7, i 33:26.

Do poluvremena, Jokić je razigravao saigrače, a malo po malo, prednost je porasla do 69:56. A, s aovim rezultatom otišlo se na poluvreme.

Ako je delovalo da je NIkola Jokić bio nešto više rezervisan tokom prvog dela, u nastavku je potpuno "eksplodirao". Srpski centar je punio sve statističke kolone i vrlo brzo stigao je do novog tripl dabla.

Imao je Jokić i vremena za "akrobacije", pa je na momente svojim čuvenim "Sombor shuffle" koševima podizao publiku na noge.

Uz to, priključili su mu se i Koldvel-Poup, Džamal Marej i Redži Džekson, pa je u ovoj deonici Denver uspeo da ubaci 42 poena i praktično prelomi meč.

Do kraja, trener Majk Meloun nije imao potrebu da forsira glavne igrače, zamenio je Jokića i skoro kompletnu postavu, a sve to nije umanjilo ubedljiv trijumf Denvera

Trenutno, Denver je na prvom mestu Zapada sa skorom od 54 pobede i 24 poraza, ali i utakmicom više u odnosu naprvoplasiranu minesotu koja ima53 trijumfa i isti broj porza, ali i utakmicu manje. Trećeplasirana je Oklahoma sa skorom od 52 pobede i 25 poraza, pa sve ovo donosi veliku borbu pred sam kraj regularnog dela.

Rezultati NBA mečeva: 

Bruklin Nets - Detroit Pistons 113 - 103

Memfis Grizlis - Filadelfija 76ers 96 - 116

Denver Nagets - Atlanta Hoks 142 - 110