Od ranih jutarnjih sati policija je bila ispred kuće, a potom je stigla i cisterna, koja je tokom dana ušla u dvorište da isušuje septičku jamu.

Kada je cisterna izašla iz dvorišta, policija je dovela osumnjičenog sa lisicama na rukama i uvela ga unutra. Zadržali su se nekih pet minuta, a potom su ga odveli na nepoznatu lokaciju.

Nedugo potom stigao je bager koji je prekopavao teren oko kuće osumnjičenog. Vatrogasci su sa specijalnom opremom potom odlazili do mesta kopanja, vraćali se, a u jednom trenutku su gotovo svi inspektori napustili ovo područje

Naše kolege koje su na terenu u jednom trenutku su snimili kako majka osumnjičenog izlazi sa inspektorima do kapije i nešto pokazuje, nakon čega se vratila u kuću. Ekipe su se potom ponovo vratile da češljaju teren oko dvorišta, da bi se, kako javlja naša ekipa sa lica mesta, pre nekih pet minuta povukli sa ove pozicije.

Podsetimo, mala Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom Polju iz dvorišta kuće gde je došla nakratko sa majkom i bratom. Deset dana se verovalo da je devojčica nestala, a onda se u četvrtak, 4. aprila saznalo da je dete ustvari ubijeno nekoliko minuta nakon što ju je majka poslednji put videla.

Dete je, kako se veruje, pregaženo nedaleko od dvorišta iz kojeg je izašla, a osumnjičeni Dejan D. i Srđan J. su dete potom ugurali u vozilo, udavili je i bacili njeno telo. Iako se u prvi mah verovalo da je telo bačeno na obližnju deponiju, postoji sumnja da je jedan od osumnjiečnih dva dana kasnije došao po telo i odneo ga na nepoznatu lokaciju.

Policija je odredila zadržavanja bratu i ocu Dejana D., koji se sumnjiče da su mu pomogli da telo prebaci na drugu lokaciju.