Želeli su najbolje košarkaši Zvezde, ali loš start ih je koštao ove izgubljene utakmice. Loše su otvorili izabranici Janisa Sferopulosa meč, Grci su poveli sa 12:3 i to je bila prednost koju su održavali tokom celog duela.

Istina, uspela je Zvezda u drugom poluvremenu dva puta da izjednači, na poslednji predah između četvrtina su otišli Beograđani i sa vođstvom 64:63 posle magične trojke Teodosića sa osam metara, ali snage za potpuni preokret nisu imali.



Crvenoj zvezdi ostaje još jedan meč u Evropi, koji će odigrati 11. aprila portiv Efesa u gostima.

Bolje je počeo grčki tim, čvršće je igrao, a crveno-beli iz Beograda iz silne želje da se od svoje publike oproste pobedom, grešili su, loše su šutirali... I ono što je možda najbitnije: kao i u prethodnim mečevima u Evroligi ove sezone, nedostajao im je jedan šut za pobedu. Imao ga je Nemanja Nedović i večeras za produžetak, ali ipak nije pogodio za tri poena.

Zvezda nije uspela pre svega zbog Mozesa Rajta koji je ubacio rekord karijere - 20 poena - i vodio Olimpijakos do trijumfa. Grčki tim je imao samo devet izgubljenih lopti, što je nadomestio sa isto toliko ukradenih poseda, a upisali su i 27 asistencija.


Olimpijakos je vodio tokom gotovo čitavog toka utakmice, Crvena zvezda je pretila, uvek im bila za petama, uspeli su i da povedu izabranici Janisa Sferopulosa na kraju treće četvrtine, ali nisu uspeli da prelome meč.

Olimpijakos je veliku brigu prebrinuo jer se sada zvanično kvalifikovao za plej-of, pa će sada čekati rezultate drugih utakmica kako bi na kraju pojurio i prednost domaćeg terena.

U redovima Crvene zvezde najefikasniji je bio Bolomboj i Hanga sa 19 poena, Giedraitis je ubacio 16, a Nemanja Nedović 15.



Papanikolau i Vokap upisali su 12 poena, uz šest dodavanjai četiri uhvaćene lopte, Vilijams Gos je takođe podelio šest lopti i ubacio 10 poena uz još dve krađe, dok je Fal uprkos izostanku ozbiljnijeg napadačkog učinka odigrao sve što je bilo potrebno ekipi. Šest asistencija, pet uhvaćenih lopti i jedna blokada, uz četiri poena.