Već su urađeni temelji i pripremljen teren za izgradnju prepoznatljivog objekta uz samu reku Neretvu na lokalitetu nekadašnjeg pekarskog giganta Žitopromet u naselju Centar dva.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz nemačke kompanije Lidl, konkurs za izvođača radova je u toku, a nakon toga slede dalje aktivnosti i potpisivanje ugovora kako bi se počelo sa izgradnjom objekta.

Zanimljivo je to da je lokacija nemačkog maloprodajnog giganta odmah uz supermarket tuzlanske bh. kompanije Bingo, što će u ekonomskom smislu obogatiti ovaj deo najvećeg grada na Neretvi i građanima učiniti dostupnim širu ponudu u tom delu grada.

Prema najavama, Lidl će imati prodavnice širom Bosne i Hercegovine i trebale biti u svim mestima koja imaju više od 30 hiljada stanovnika, a planira da zaposli oko dve hiljade ljudi.

Lidl je u Bosni i Hercegovini registrovan još 2021. godine, a u periodu do danas nemačka kompanija je angažovala više od 100 radnika.

Pokrenuli su gradnju velikog logističkog centra u Lepenici kod Kiseljaka i započeli izgradnju marketa u Sarajevu, Gračanici, izgradili objekat u Bijeljini i uskoro se očekuju radovi i u Mostaru.