Crno-beli su ovim trijumfom osigurali drugo mesto posle ligaškog dela ABA lige. 

Do ove pobede Partizan je predvodio Zek Ledej sa 22 poena, Kevin Panter je upisao 17 poena i devet asistencija, dok je Džejms Naneli dodao 15 poena. 

Kod ekipe Budućnosti Flečer Megi je bio najefikasniji sa 17 poena. 

U posledenjem kolu ligaškog dela ABA lige Partizan će se sastati sa ekipom Zadra, dok Budućnost će igrati protiv Studentskog centra. 

Ova pobeda je dobra uvertira za narednu utakmicu koju će Partizan igrati u Evroligi protiv ekipe Albe, koja je od velike važnost u svrhu borbe za plej-in Evrolige. 

Otvorio je Partizan utakmicu dosta nesigurno sa dve izgubljene lopte koje su prouzotokovale lake poene za domaće, koji su imali prednost od 6:3. 

Ali je onda sigurnost u napadu uneo Kevin Panter koji je dobro otvorio utakmicu i već posle prve deonice imao osam poena na svom kontu. Nije kapiten crno-belih izlazio iz igre sve do sredine drugog perioda. 

Partizan je u prvoj deonici kada je imao priliku preko Doužera napadao Ferela na niskom postu, i tu naterao jednog od najboljih košarkaša Budućnosti da uđe u probleme sa faulovima. 

Na sredini prvog perioda je prvi put na parketu bio i Zek Ledej, i odmah je krenuo da pravi razliku na terenu. Partizan je igrao dosta strpljivo u napadu i čekao da se otvore pozicije na šutu za tri, i upravo je te pozicije dobro koristio Ledej. 

Tako da su crno-beli posle prvog perioda imao prednost od 23:21. 

Dobro je krenuo Partizan u drugoj deonici, gde je igrom preko Balše Koprivice dolazio do lakih poena i najveće prednost od 32:28. Pred kraj prvog poluvremena smo gledali pravi trojkaški obračun, gde je na jednoj strani bio Flečer Megi, a na drugoj Naneli i Ledej, koji su održavali svojim šutevima minimalnu prednost crno-belih. Ali je na kraju posle sjajnog prvog poluvremana na semaforu stajao rezultat od 44:44. 

Drugo poluvreme je Partizan dobro otvorio tako što je igrao u sjajnom napadačkom ritmu, gde je prednjačio Pi Džej Doužer, koji je sjajno delio lopte u napadu. Od tih lopti je najviše profitirao Frenk Kaminski, kao i Zek Ledej, koji je pravio najviše problema odbrani Podgoričana. 

Partizan je konstatno povećavao svoju prednost u trećem kvartalu, tako da je ubrzo ona narasla na sedam poena prednost 48:55. Mučila se Budućnost sa napadačkim ritmom, Partizan je mogao i ubedljivije da vodi, ali je na kraju treće četvrtine imao prednost od 63:70. 

Igrali su crno-beli u trećem kvartalu baš onako po ukusu Željka Obradovića, gde je lopta brzo išla u napadu, i gde su se nalazili otvoreni šutevi.

Ali onda je stigla poslednja četvrtina, gde su se vratile neke slike sa utakmice protiv Olimpijakosa. 

Umalo da se ponovo situacija sa meča u Evroligi. Partizan je opet olako ispustio sigurnu prednosti i to svojim  greškama, tako da je od komotnog vođstva 65:74, došlo se do svega tri poena prednosti 77:80.

I tu je nastala drama na parketu Morače. Publika je podigla atmosferu posle zakucavaja Makundua, koji je sveo vođstvo crno-belih na svega poen prednosti. Imao je Partizan dosta sreće kada Budućnost nije dva napada iskoristila na minus jedan, tada nije bio od pomoći najbolji igrač Podgoričana Flečer Megi. 

A onda je junak pobede Partizana Zek Ledej pri rezultatu 83:84, pogodio trojku, kojom je obezbedio pobedu crno-belima