Trka počinje 17. aprila, a sutradan slijedi etapa između Beograda i Bijeljine-

Bijeljina je žila kucavica naše trke i bez Bijeljine ova trka ne bi ni opstala u ovom obliku i ne bi slala poruku o zajedništvu Srbije i Republike Srpske. Etapa duga 140 kilometara vozi se 18. aprila i biciklisti će preći Drinu bez zaustavljanja na graničnim prelazima i u Bijeljinu doći u popodnevnim časovima. Mi iz organizacije trke smo ponosni što smo partneri sa Gradom Bijeljina i ovo je svaki put prilika da predstavimo Bijeljinu cijelom svijetu. Semberija ima šta da ponudi u oblasti turizma i siguran sam da će i učesnici trke biti zadovoljni. Zato smo zahvalni gradonačelniku i njegovim saradnicima na podršci i gostoprimstvu - poručio je direktor trke Vladimir Kuvalja, prilikom današnjeg potpisivanja ugovora sa predstavnicima Gradske uprave Grada Bijeljina.

On je najavio i da će u Bijeljini biti održan i biciklistički događaj za djecu, a najbolji će biti nagrađeni.

 Ove godine biće promijenjena trasa trke koja će biti vožena do Jahorine, a završna etapa biće vožena od Doboja do Banjaluke, zbog čega je u planu da od 2025. godine trka dobije novo ime – „Srbija-Republika Srpska“.

 Među učesnicima trke drugi put je i Bijeljinac Đorđe Kupusović, koji je pozvao sugrađane da pozdrave učesnike trke koji dolaze iz više od trideset zemalja.

- Ovo je moj grad i potrudiću se da baš ovdje obučem žutu majicu, odnosno, osvojim prvo mjesto na etapi do Bijeljine - poručio je Kupusović.

 I savjetnik Gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić je izrazio zadovoljstvo zbog izbora Bijeljine da ponovo bude na putu biciklističkog karavana.

- Ova trka je jedan od najljepših načina da se predstave Bijeljina, Republika Srpska i Srbija, ali i pokažu jake veze istog naroda koji živi sa dve strane Drine. S obzirom na to da je obezbijeđena veća medijska pokrivenost, na ovaj način ljudi u Evropi i širom svijeta će imati priliku da nas upoznaju i vide šta imamo da ponudimo - ocijenio je Ostojić i pozvao sugrađane da dovedu djecu na trku koja će biti organizovana za najmlađe sugrađane, ali i da prate dolazak biciklista i start naredne etape prema Vlasenici.