• Danka (2) nestala u utorak u 13.45 u Banjskom polju
  • Na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu
  • Oglasio se Amber Alert
  • Oglasio se MUP Srbije o nestanku male Danke
  • Kiša tokom noći otežavala potragu za devojčicom
  • Ukoliko vidite Danku odmah obavestite policiju ili javite roditeljima na broj 0652816041

Ona je nestala u 13.45 u trenutku kada je njena majka otišla da sipa vodu starijem detetu.

Okrenula sam se da dam vodu drugom detetu i kada sam pogledala ponovo, nje tu nije bilo
- govori uplašena majka za Telegraf.

Vest o njenom nestanku se brzo proširila društvenim mrežama, a osim vojske i policije u potragu za malom Dankom uključili su se i psi tragači, kao i građani Bora i okoline.

U Srbiji je prvi put aktiviran sistem Amber alert pod nazivom "Pronađi me", a informacije o devojčici Danki biće poslate SMS-om svim građanima Srbije kako bi pomogli i alarmirali policiju u slučaju da imaju informacije u vezi sa nestalom dvogodišnjom devojčicom.

U Banjskom polju nalaze se i reporteri Telegrafa, koji su imali prilike da juče razgovaraju sa Dankinom majkom, ali i zabrinutim komšijama koji su se uključili u potragu.

Ko god ima neku informaciju može se javiti majci na broj 0652816041.

Iz časa u čas:

09.41 Oglasio se otac nestale Danke

Otac male Danke Ilić, koja je nestala juče oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora, oglasio se na društvenoj mreži i poslao potresnu poruku.

- Zlato tatino, naći će te tata. Svete moj mali - napisao je on na Fejsbuku.

09.29 U potragu za devojčicom uključili se i rudari iz Bora

U potragu za devojčicom uključili su se i rudari iz Bora.

- Organizovali smo se kao četa za spasavanje rudnika iz Bora i kompanije za podzemnu eksploataciju uglja Bogovina, Lubnica i Vrška čuka. Pretražujemo brestovačku reku. Od Brestovačke banje do Starog zlotskog puta do mosta na Brestovicu. Teren je jako nepristupačan. I mi ljudi koji smo osposobljeni za težak fizički rad u rudniku, teško se krećemo. Mogu da kažem da je gotovo nemoguće da je dete od dve godine tamo prolazilo. Tvrdim vam da smo prošli svako ćoše. Od Banskog polja i preko brda. Nastavićemo i dalje potragu u dogovoru sa policijom- kaže Miroslav iz čete za spasavanje rudnika iz Bora.

09.19 Jurić otkrio zašto nismo odmah dobili SMS zbog nestalog deteta

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, da je, s obzirom na uzrast deteta policija imala sumnju da je otmica u pitanju i da bi se puštanjem sistema "Pronađi me" u javnost, u prvom mementu nestanka devojčice, ugrozio njen život.

09.12 Oglasila se komšinica male Danke

Prva komšinica porodice Ilić navela je za Telegraf.rs da nažalost nije videla devojčicu i ne zna šta se desilo sa njom, iako su kuća do kuće.