Posle poraza od Mege, Nedović je govorio o reprezentaciji i potvrdio da neće biti na raspolaganju Svetislavu Pešiću ni za širi spisak.

„Završio sam sa reprezentacijom prošlog leta tokom priprema za Svetsko prvenstvo. Moje telo više nije moglo da izdrži dodatni napor, jer mi je potrebno sve više vremena za regeneraciju. Godine se ne smanjuju već samo povećavaju, kao što su klupske sezone sve duže, jedva se čeka odmor. Ako ću deo tog perioda da posvetim nacionalnom timu, dođe trenutak kada više ne možete. A ja sam plus tada dobio ćerkicu Taliju. Postao sam praktično ‘raspolućen’, nisam više mogao. Dolaze mlađi…,“ objasnio je nekadašnji reprezentativni bek za Sport klub.

Kako se Nedović oprostio prošle godine posle Akropolis kupa

Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvek sa radošću odmicale, uvideo sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim. Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu. Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom poverenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspeha na Svetskom prvenstvu i verujem da će nas obradovati."