Fudbalske reprezentacije Rusije i Srbije odigraće sutra od 18 časova prijateljski meč u Moskvi.

"Pogledali smo snimke reprezentaciji Rusije, radi se o izuzetno dobroj ekipi koja ima dobar timski kvalitet, sa nekoliko odličnih individualaca. Vidi se da su željni dokazivanja i da dugo nisu imali utakmnice protiv jaki protivnika. Oni će biti silno motivisani da to sutra pokažu, jer nisu dugo igrali sa kvalitetnim rivalom. Očekuje nas jako dobra provera, jedva čekamo da izađemo na teren", rekao je Tadić.

Stojković je najavio da ostaje selektor Srbije do kraja SP 2026. godine.

"Navikli smo na selektora Stojkovića, zajedno smo ostvarili neke ciljeve, plasman na SP, zatim i na EP, plasman u A diviziju Lige nacija. Napravili smo neke neverovatne stvari zajedno, navikli se i srodili jedni s drugima, mnogo smo srećni zbog toga, igrači dolaze nasmejani, jedva čekaju okupljanje i želimo da budemo još bolji, zajedno da koračamo napred. Mislim da je to jedan logičan splet događaja i to smo svi očekivali", istakao je Tadić.

Selektor Dragan Stojković je naveo da je Tadić lider reprezentacije Srbije.

"Dušan i ja smo zajedno već dva ciklusa, ali daleko od toga da mi je dosadio. Biće verovatno još jedan. Reč je o sjajnom momku, lideru reprezentacije. A o igračkim kvalitetima izlišno je trošiti reči. U suprotnom, ne bi toliko dugo igrao na vrhunskom nivou. Pravi je kapiten, primer novajlijama koje tek postaju deo nacionalnog tima. Ovo će mu biti 105. nastup za Srbiju i nalazi se na korak od rekorda i ulaska u istoriju. Ništa to nije slučajno", dodao je Piksi.