Već treću godinu zaredom Bijakovići su domaćin najvećeg i najznačajnijeg šahovskog turnira za kadete i juniore u cijeloj Bosni i Hercegovini.
Natjecatelji iz Ljubuškog, Čapljine, Ljubinja, Foče, Širokog Brijega, Sarajeva, Mostara, Splita, Zadra, Dubrovnika, Vela Luke, Metkovića, Aržana, Kupresa, Trebinja, Nikšića i naravno domaćini iz Čitluka, natječu se u tri kategorije: do 12 godina (mlađi kadeti, čak 82 natjecatelja!), do 16 godina (stariji kadeti, 46 natjecatelja) i do 20 godina (juniori, 10 natjecatelja).
Turnir prate velemajstor Milan Draško iz Crne Gore i internacionalni majstor Ivan Galić iz Širokog Brijega, koji su s polaznicima dan ranije obavili edukacijske radionice i odigrali simultanku, u kojoj je sudjelovalo više od 40 djece.
Sveučilište Hercegovina ponosno je što može na ovaj način poduprijeti i pridonijeti razvoju i popularizaciji šaha među mladima i povezati ih u razvijanju šahovske vještine ali i cjelovitom razvoju ličnosti. Zahvaljujemo posebno na suradnji vodstvu ŠK Brotnjo, gosp. Draganu Prskalu, predsjedniku, i njegovim suradnicima gosp. Željku Ostojiću i Ivanu Peharu.