Naime, pred ovu borbu, Hanijeva titula nije bila u igri nakon što je Garsija na merenju za borbu u Barklejs Centru u Bruklinu prešao granicu dozvoljene težine.

Ipak, kada je reč o samoj borbi, Garsija, označen kao "mentalno krhak" od strane mnogih, isporučio je iznenađenje za pamćenje i dokazao kritičarima da greše i meč dobio odlukom sudija: 112-112, 114-110 i 115-109.

WBC titula superlake kategorije, koju je Henej držao ulazeći u borbu, više nije bila u igri pošto je Garšija bio 3,2 funte pretežak na merenju u petak. Tako Henej zadržava pojas uprkos porazu.

Garšija je imao sjajnu prvu rundu, potresavši Heneja levim krošeom. Tokom ostatak runde, Henej je delovao pomalo oprezno, ali je držao Garsiju podalje svojim levim džabom, jednim od najboljih u boksu.

Henej je prvi udario u drugoj rundi, a Garsija je tražio prilike za kontranapade. Sudija Harvi Dok je upozorio Garsiju dva puta zbog udaranja Hanija iza glave u drugoj rundi.

Sa 50 sekundi preostalo u trećoj, Garsija je spustio desnu ruku, i Hanej  je to iskoristio sa preciznim levim krošeom koji je naterao njegovog dugogodišnjeg rivala da udara rukavicama u frustraciji.

Stvari su se promenile u sedmoj rundi kada je Garsija nokautirao Haneja brutalnim levim krošeom. Garsija je išao na pobedu ali je na kraju koštao sebe poena kada je udario Haneja oštrim desnim udarce. Iscrpljeni Hanej je još dva puta pao u rundi, ali je Dok presudio da su to bili klizni udarci.

Garšija je nokautirao Haneaja sa masivnom kombinacijom desna-leva u desetoj rundi za drugi nokdaun.

U jedanaestoj rundi, Garsija je Haneja, udariodesnim pa ponovo sa levim za treći nokdauni konačnu pobedu.