Tokom cijelog mjeseca bilo je toplije od prosjeka a prolazna zahlađenja su donosila blagi pad temperature, ali i u tim danima je bilo toplije od prosjeka.

Koliko je bilo toplo može se videti na primjeru Banjaluke gde se vidi da je februar bio 6.5˚S topliji od prosjeka, a bilo je čak preko 2 stepena toplije od prosjeka za mart mjesec (7.4˚S prosjek za mart)!

Ovaj ferbuar je bio za skoro 2 stepena topliji od prethodno najtoplijeg februara iz 1966. godine kada je srednja temperatura iznosila 7.7˚S.

10 najtoplijih februara u periodu od 1961. do danas


Poslednjih nekoliko godina bilo je vrlo toplo u februaru a poslednji put je bilo hladnije od prosjeka u februaru 2018. godine.

I srednja minimalna i srednja maksimalna temperatura je bila najviša u februaru 2024. Minimalna temperatura u Banjaluci se tokom cijelog mjeseca samo 5 dana spuštala ispod nule.
Maksimalna temperatura je svakog dana prelazila iznad 10 stepeni, a čak tokom 22 dana temperatura je bila iznad 15 stepeni. Iako je bilo vrlo toplo tokom cijelog mjeseca, nije oborena vrijednost za apsolutnu maksimalnu temperaturu koja iznosi 25.2 i izmjerena je u februaru 2008. godine.


Količina padavina je bila znatno manja od prosjeka, palo je samo 15.2 mm kiše a prosjek iznosi 67 mm. Tokom cijelog mjeseca nije bilo snijega u Banjaluci, a snijeg je padao samo na planinama.