Ne želimo da sjedimo i posmatramo promjene, kakve god da su one. Uzeli smo stvar u svoje ruke, ovog puta foto aparate i kamere, i načinili fotografije detalja koje krase ili mogu da krase naš grad. Fotografisali i snimali smo sve ono čime smo se oduševili i u čemu uživamo. Jedan dio fotografija odnosi se na stanja i pojave na kojima treba raditi kako bi se unaprijedili ili doveli u funkciju. Ovim želimo da ukažemo na stvari koje treba promijeniti i poboljšati.
Dajemo primjer da nam niko ne treba govoriti kakav je naš grad. Trebamo vidjeti, doživjeti i uživati u svakom trenutku. Takođe, treba da ukazujemo na stvari kako bi bile bolje i promovišemo grad kao mjesto u koje je poželjno doći.
Ne dozvolimo da nam daju drugačiju sliku ili drugačije informacije.
Grupa mladih Bijeljine želi da predstavi javnosti rezutate svog kreativnog rada i predstavi grad onakvim kakvim ga vidimo, doživljavamo i osjećamo. Takođe, želimo da skrenemo pažnju na ono što treba i mora biti bolje.
Pozivamo vas na izložbu i prezentaciju fotografija i video materijala u Salu za vjenčanja, Centra za kulturu u petak, 1.3.2024. godine u 18 časova.
Dajemo doprinos stvarnoj slici našeg grada!