"Moram reći da kad smo se dogovarali da izađemo ovdje niko nije bio presretan jer smo svjesni da smo do sada imali bolje vijesti", kazao je Nikšić i dodao da nije napravljen pomak kada su u pitanju sporna pitanja.

Ipak, kaže da partneri ostaju otvoreni "da urade sve što mogu".

"Zakon o sprečavanju sukoba interesa je najbliži rješenju. Ostala dva su ostala prilično zakovana u spornim stvarima. Ostajemo opredjeljeni da probamo raditi i tražiti kompromise", kazao je.

Kako kaže, motiviše ga što i kad se strane ne dogovore, "radimo u atmosferi koja ipak ne znači nikakve sukobe, podjele i svađe."

Na novinarsko pitanje o krivcima ukoliko ne dođe do dogovora, Nikšić je odgovorio:

"Vrlo često smo izloženi tome da smo krivi. Međutim, kad pogledamo da je alternativna politika, a to je politika svađe podjela, ona da je bila dobra mi bismo bili davno dio EU. Mi moramo sarađivati, dogovarati se. To ide sporo, ali ipak ide", kazao je Nikšić.

O zakonu o sudovima Nikšić kaže:

"Kad je u pitanju zakon o sudovima, mi smatramo da svako ovdje pravi određeni kompromis. Zakon o apelacionom vijeću je sasvim dovoljan, ali imamo spor oko lokacije, mi želimo da to bude Istočno Sarajevo, a partneri iz RS-a da to bude u Banjoj Luci. Hoće li biti promjena, vidjet ćemo. Ali, za sada je tako", kazao je.