Ona bodri Kanzas Čifse, a razlog je njen dečko Trevis Kelsi, zvijezda Čifsa. 

Ona je prvi put gledala utakmicu Kansasa protiv Čikaga. Od tada je na stadionu bila ukupno jedanaest utakmica i kamere su praktički bile uperene u nju koliko i na sama dešavanja na terenu. Čifsi su sa njom pobijedili u osam utakmica. Sada dolazimo do nestvarnih brojki odnosno koliki uticaj ima američka pjevačica. 

“Apex Marketing Group“ je sada izračunao da je prisustvo Tejlor Svift od septembra do danas donio NFL-u i Čifsima nevjerovatnih 331,5 miliona dolara. Međutim, novac nije aktivno tekao, već je "samo" povećao vrijednost brenda, objašnjava grupa. U tu svrhu izračunati su izvještaji sa TV, radija, novina, online i društvenih medija.

Tejlor je pomogla ligi da postavi novi rekord gledanosti, posebno među mladim i ženskim navijačima. Liga je zabilježila najveću gledanost u redovnoj sezoni među ženama od početka 2000. godine od 18 do 34 godine. Za muškarce, gledanost je porasla za šest posto, a za žene za 6 posto 9. 

Navijači su sada još više povezani sa brendom Čifs. Ne samo kroz prodaju dresova i karata, već i samo dijeljenjem svih sadržaja na društvenim mrežama. Takođe, Kelsi se smatra jednim od najboljih igrača lige, postao je najtraženija osoba na Google-u preko noći nakon Sviftovog prvog pojavljivanja. Kako je objavio NFL, prodaja njegovog dresa porasla je za gigantskih 400 posto.

Kanzas je za vikend pobijedio Balimor i tako izborio Superboul gdje će igrati protiv San Franciska. Nakon utakmice fotoreporteri su zabilježili poljubac pjevačica i glavne zvijezde Ćifsa.