Trener FK „Radnik“ Velibor Đurić rekao je na pres-konferenciji da je u planu da tim u Bijeljini trenira tri sedmice, gdje će 27. januara biti odigrana utakmica protiv OFK Beograda, a 3. februara meč sa FK Loznica.
 
- Nakon toga, 8. februara slijedi odlazak na desetodnevne pripreme, gdje imamo zakazane tri utakmice - 10. februara protiv NK Lučko, četiri dana kasnije HNK Kruševo i u povratku je planirana utakmica sa NG Čelik iz Zenice. 24. februara je planirana generalka, s tim da još uvijek tražimo protivnika – naveo je Đurić.
Kada je riječ o dolascima novih igrača u klub, on je pojasnio da im se pridružio nekadašnji igrač Dejan Živković, a da su sada tu i Nebojša Gavrić iz Zvijezde 09, Luka Cucin iz FK Kolubara, kao i Staša Baštić iz FK Sloga Doboj.
 
- Naše ambicije su nepromijenjene u odnosu na početak sezone, a to su najviši mogući ciljevi. Biće teško i zahtjevno, ali na nama je da radom na treningu i van njega opravdamo našu poziciju – istakao je Đurić.
 
On je naglasio da su igrači koji su u međuvremenu napustili ekipu Milan Lalić, Pavle Maletić i Jovan Kačarević. 
 
Kapiten FK „Radnik“ Aleksandar Vasić rekao je da su igrači „napunili baterije“ nakon duge zimske pauze.
- Imali smo i program rada koji smo sporovodili tokom pauze i mislim da spremno dočekujemo ove pripreme. Nadam se da će proći bez povreda, a na nama je da radimo, jer je konkurencija tokom pauze pojačana i to je izazov za „Radnik“. Trudićemo se da budemo što bolji – naveo je Vasić