Kada ste zauzeti radeći na nekom zadatku, a File Explorer se iznenada pojavi iznad svih ostalih prozora, bez ikakvog razloga, nije neobično da pomislite da ste hakovani.

To je problem s kojim su se suočili brojni korisnici još od kada je 2022. godine Microsoft isporučio Windows 11 Moment 2, s ažuriranim dizajnom File Explorera.

Iako zapravo bezazlena, ova greška bila je značajan izvor frustracija, potencijalno podstakavši neke korisnike da razmotre prelazak na druge operativne sustave, piše Bug.hr.

Jedan takav slučaj objavljen je u Feedback Hubu: "Pobogu, prošlo je više od godinu dana otkako su ljudi počeli da se žale na ovo, a to se još uvek dešava. Ovoga puta, ukrao je fokus dok su šefovi držali prezentaciju i nisu mogli da se vrate prezentaciji jer nisu znali što se događa. To im je izazvalo neugodnosti. Pitali su da li bi trebalo da napuste Windows i pređu na ChromeOS".

U detaljima o ažuriranju iz decembra 2023. godine (KB5033375), Microsoft je objavio da je rešio ovaj problem. "Ovo ažuriranje rešava problem koji utiče na prozore File Explorera. Kad ih ne očekujete, pojavljuju se u prvom planu", objavljeno u saopštenju.