Jeremić je ovu informaciju objavio na druđtvenoj mreži Iks i napisao da je ovu odluku večeras saopštio ljudima iz Predsedništva Narodne stranke.

„Imajući u vidu izborne rezultate, ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke, i neophodan preduslov za to da bi ona mogla da se ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima“, napisao je na mreži Iks.

On je poručio da se više neće kandidatovati na mestu Narodne stranke.

„Novog lidera Narodne stranke će izabrati naši članovi na Izbornoj skupštini stranke. Ja se neću ponovo kandidovati za predsednika, ali novo rukovodstvo će imati moju bezrezervnu podršku. O učešću i eventualnim koalicijama na svim izborima koji bi mogli da se dogode pre Izborne skupštine stranke odlučivaće Predsedništvo Narodne stranke, koje je od danas u tehničkom mandatu“, naveo je on.

Podsetimo, ranije su ostavku na funkcije u Narodnoj stranci podneli Siniša Kovačević i Sanda Rašković Ivić. 

Kovačević je takođe na društvenim mrežama objavio da podnosi ostavku i napisao da ostalima želi uspeh i sreću.

„Kao jedan od nosilaca liste Narodne stranke na izborima,svestan svoje odgovornosti za izborni poraz,podneo sam neopozivu ostavku na mesto podpredsednika Narodne stranke. Onima koji ostaju da nastave časnu borbu za demokratsku Otadžbinu,želim uspeh i sreću, imaju za šta da se bore“, napisao je Kovačević.

Ubrzo je sličnu poruku javnosti poslala i njegova stranačka koleginica Sanda Rašković Ivić.

Ona je rekla da je stranka kojoj pripada surovo kažnjena zbog neuspeha desnice da se ujedini.

„Rezultat od 0,9 odsto je jasan dokaz da vas ljudi neće, izjavila je ona, a potom dodala da lično oseća veliku odgovornost zbog svega.