Ovo je izjavila predsjednica narodnog fronta Jelena Trivić, naglašavajući da je uznemiravanje poprimilo razmjere histerije iz potpuno neshvatljivih razloga, jer svugdje u svijetu, pa tako i u Srbiji, njeni građani imaju pravo glasa, bez obzira na to imaju li neko drugo državljanstvo.

"Zapanjujuće je da mediji, koji tobože pozivaju na slobodu, žele uskratiti osnovnu slobodu - pravo glasa, a time i pravo na demokratiju", navela je ona.

Kada je riječ o Bosni i Hercegovini, prema njenim riječima, nekoliko hiljada ljudi iz Republike Srpske s pravom glasa ne može imati nikakvu prednost na izborima, a posebno je apsurdno tobože unaprijed znati kako će glasati.

Jesu li uopšte pomislili, kaže ona, da u tom neprijateljskom narativu koji pokušavaju što više proširiti leži odgovor zašto velika većina Srba s ove strane Drine podržava politiku predsjednika Vučića; I ne samo to – nego i odbaciti one koji su do ovih nepotrebnih događaja politički bili na drugoj strani.

"Na kraju da naglasim da ogroman broj Hrvata iz Bosne i Hercegovine izlazi na izbore u Hrvatskoj. Imaju svoje zastupnike u Hrvatskom saboru i nitko taj narod nije htio niti pokušavao podijeliti na manje i više vrijedne članove", konstatovala je Trivićeva.

"Neprijateljski odnos prema pripadnicima vlastitog naroda koji dolaze iz Srpske, pa i sa sjevernog Kosmeta, da ostvaruju svoju demokratsku volju, neočekivana je, iznenađujuća i nimalo dobra poruka Srbima u cjelini, kao narodu, ne bez obzira od koga je takva haranga došla", navodi Trivićeva i dodaje:

"Pitam se jesu li kreatori ove zaista, blago rečeno, neprimjerene kampanje, s jasno vidljivim elementima mržnje i mnogo goreg, razmišljali o efektu bumeranga, koji im neće donijeti baš ništa dobro, osim daljnjeg tavorenja na marginama političkoj sceni Srbije i regiona".