S obzirom i na pobedu Slovenije nad Kazahstanom (2:1), reprezentacija Srbije je zvanično u četvrtom šeširu žreba za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Orlovima" je bilo potrebno da remiziraju Slovenija i Kazahstan, a da Češka ne pobedi Moldaviju kod kuće

Češka je do vođstva došla već u 14. minutu kada je Tomas Čori proigrao Davida Doudera za 1:0. U nastavku je igra bila izjednačena, ali je domaća ekipa kontrolisala tok meča.

Tomas Čori, koji se našao u ulozi asistenta u prvom poluvremenu je povisio prednost u 72. minutu na 2:0 i tada je već bilo izvesno da će Češka rutinski da privede utakmicu kraju.

Tačku na meč, stavio je Tomas Souček u završnici meča i potvrdio pobedu Češke – 3:0.

U istoj grupi, Albanija je remizirala sa Farskim Ostrvima, ali uprkos remiju zadržala prvu poziciju sa 15 bodova, koliko imaju i Česi, zbog boljeg međusobnog susreta.

Moldavija je završila na četvrtom mestu sa 10, a ispred njih je Poljska sa 11 bodova. Farska Ostrva su osvojila samo dva boda.

Slovenija je savladala Kazahstan na svom terenu sa 2:1 (1:0), u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, grupe "H".

Domaća ekipa je do prednosti došla tek u 41. minutu, kada je strelac sa linije penala bio fudbaler Lajpciga, mladi napadača Benjamin Šeško – 1:0.

Slovenci su sa golom prednosti otišli na pauzu, ali je Kazahstan uspeo da izjednači u 48. minutu kada je Maksim Samorodov proigrao Ramazana Orazova za 1:1.

Pobedu Sloveniji, doneo je Benjamin Verbič u 86. minutu, posle asistencije Petra Stojanovića.

Pobedom, Slovenci su ostavili Kazahstan bez plasmana na EURO, dok su oni sa 22 boda, koliko ima i Danska overili "vizu" za Nemačku.

Ispod Kazahstanaca, sa isto bodova (18) ostala je Finska, devet bodova je uzela Severna Irska, dok je San Marino ostao bez poena.

U okviru iste grupe, Danska je pretrpela poraz od Severne Irske (2:0), dok su Finci savladali San Marino sa 2:1.