Sve to je odrađeno u sklopu reči Svetislava Pešića, koji je gostujući na RTS-u nakon Mundobasketa istakao da je srpska košarka u velikom problemu zbog činjenice da nema jaku domaću ligu, koja će moći da pravi košarkaše.

Kako je na seminaru učestvovao i Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, on je medijima dao i jednu izjavu, gde se dotakao upravo Svetislava Pešića i njegovih reči da Srbija nema jaku ligu.

Ja sam veoma zadovoljan da je nastavljena tradicija proslava na balkonu Skupštine grada, koju sam uveo 1995. dok sam bio gradonačelnik Beograda. Bilo je lepo, bilo je dobro i ja još jednom čestitiam selektoru Pešiću i reprezentaciji. Ja već 3-4 godine pričam da su nam neophodne promene i između ostalog na tu moju priču o promenama je i došao Pešić da postane selektor. Njegova priča je u redu, a to je da medalja ne sme da pokrije nešto što su naši nedostaci.

- Mi moramo da zavrnemo rukave i da radimo na novoj strukturi koja je neophodna, kako KLS-a, tako i Košarkaškog saveza Srbije. I samo da kažem Pešiću, mi ligu imamo i bilo bi dobro da malo poseti tu ligu. On je sad napravio odličan rezultat, ali znate kako kažu, nemoj da se mnogo poneseš u pobedi, kao što se ne treba zaneti ni u porazu. Treba imati pravu meru za sve stvari, Pešića poštujem, sa njim sam radio i 2001. i 2002, kada smo osvajali zlata. On je nekako predodređen za titule, ali eto prvi put mu se sad desio poraz u finalu - rekao je Čović.