Šekilu su oštro zamerili da se u razgovoru sa centrom Denvera poneo neprostojno, kada je rekao da je MVP priznanje trebalo da dobije Šej Gildžus-Aleksander.

Jokić mu to nije zamerio, a O'Nil je tada rekao:

"Znaš da te volim i da mislim da si najbolji igrač u ligi, čestitam ti na ovome. Ipak, želim da ovo čuješ od mene. Mislio sam da Šej Gildžus-Aleksander treba da bude MVP NBA lige, bez uvrede, svakako ti čestitam. Šta misliš da je potrebno da bi se vratio na put protiv Minesote?"

Nekoliko dana kasnije, Šakil se oglasio i pojasnio svoj postupak. 

"Samo da kažem nešto svim ljudima koji nisu dovoljno pametni da shvate ono što sam rekao. Nikada nisam rekao da ne volim Džokera, nikada nisam rekao ništa loše o Džokeru. Džoker je najbolji 'veliki čovek' u poslednje vreme. Samo sam rekao da sam mislio da će Šej Gildžus-Aleksander dobiti MVP nagradu", rekao je Šakil i dodao:

"Ljudi su to nekako izvrnuli. Zato sam mu rekao da je moj brat i da ga volim. Samo sam mislio da će neko drugi dobiti. Tako rade pravi ljudi. Pričali su da ga ne volim. Ja volim Džokera, ali je Šej imao posebnu godinu. Samo sam hteo sve da razjasnim za one ljude koji nisu dovoljno pametni", zaključio je slavni košarkaš.