Liga Evrope, revanš meč polufinala (prva utakmica)
Sevilja – Juventus 2:1 posle produžetaka (1:1)
Suso 71, Lamela 95 – Vlahović 65
Stadion: Ramon Sančes Pishuan (Sevilja)
Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Tim iz Andaluzije je u revanš meču kod kuće savladao Juventus nakon produžetaka rezultatom 2:1 i tako obezbedio borbu za trofej pošto je u Torinu prvi meč okončan nerešeno (1:1).

Trener gostiju Maks Alegri odlučio je da na klupi ostavi srpske internacionalce Dušana Vlahovića i Filipa Kostića u meču protiv specijaliste za drugo po rangu kontinentalno takmičenje, a sigurno da će se taj porez naći „pod lupom“ na „čizmi“.

Veoma uzbudljiv meč smo gledali na „Ramon Sančes Pishuanu“ u prvih 45 minuta, ali je izostajalo ono što je najbitnije – golovi.

Prvi ozbiljniji pokušaj beležimo u 24. minutu kada je Jusuf En Nesiri iz nezgodnog ugla šutirao glavom u bliži ugao, ali je Ščesni bio oprezan i maestralno odbranio. Koliko je Marokanac bio blizu golu svedoči činjenica da smo tek nakon video provere videli da lopta nije prešla liniju.

Bio je spreman i odgovor „Stare dame“ preko Mojzea Kina koji je zauzeo Vlahovićevo mesto u startnih 11. probio je nedugo nakon pokušaja En Nesirija i šutirao u dalji ugao, ali je samo uspeo da pogodi stativu za najbolju priliku Juventusa u prvom poluvremenu.

Sva ta uzbuđenja nas ipak nisu spremila za ono što smo videli u poslednjim minutima prvog poluvremena. Sve je počelo u 41. minutu kada je na ovom meču fenomenalni Nemanja Gudelj bio oštar u duelu sa Nikolom Fađolom, nakon čega se ovaj našao na zemlji i morao da napusti meč. Prema prvim procenama, navodilo se da mu je slomljena ključna kost.

Od tog trenutka kreće buran period meča tokom kog je poništen gol Juventusu. Duga lopta iz poslednje linije je pronašla Manuela Lokatelija, a ovaj je vratio nazad ka Rabiou koji postiže gol. Ipak, italijanski vezista je prethodno bio u ofsajdu.

Ni tu nije bio kraj, pa su tako igrači Sevilje otišli na pauzu smatrajući da su oštećeni. Kvardado je pred nadoknadu oštro stratovao na ivici svog šesnaesterca. Nije pipnuo loptu, ali zato protivnika jeste. Holandski arbitar nije pokazao na „belu tačku“, niti mu je rečeno da to uradi nakon konsultacija u VAR sobi.

To je bilo sve što smo videli u prvom poluvremenu, a drugo će nam doneti identičan ritam i, ono što je bitnije, golove.

Za iste je bilo potrebno da u igru uđe Dušan Vlahović. Srbin je zamenio Kina u 64. minutu, a samo jedan kasnije doneo je veliko slavlje gostujućim navijačima.

Rabio mu je spustio loptu glavom, a Vlahović je malo imao i sreće kada mu se odbila lopta od protivnika. Sreća nije imala ništa sa tim kada je nekoliko momenata kasnije „bocnuo“ loptu preko Bona i zatresao mrežu marokanskog golmana.

Za Vlahovića je to bio treći gol u ovosezonskom izdanju Lige Evrope, a pored toga ima i asistenciju

Na žalost Juventusa, radost nije bila dugog veka.

Zajedno sa Vlahovićem je u igru ušao i Kjeza, a upravo je on jedan od tragičara ovog meča. Olako je izgubio loptu u opasnoj zoni nakon čega je ona nekako stigla do Susa.

Rezervista domaćeg tima se nameštao u idealnu poziciju, a potom raspalio po lopti. Ščesni nije imao nikakvu šansu pored ovakve "bombe".

To je bio i konačan rezultat regularnog dela igre, a u dodatnih 30 minuta smo videli još samo jedan gol.

Igrao se 95. minut kada je Erik Lamela iskoristio centaršut Hila i sa 11 metara udarcem glavom doneo Sevilji potpuni preokret.

Juventus je poslednje minute na terenu proveo sa igračem više nakon što je Akunja dobio bizaran drugi žuti karton zbog odugovlačenja, ali im ni to nije pomoglo.

Ovako je rezultat 2:1 ostao na snazi i tako omogućio Sevilji da se bori za novi trofej u omiljenom im takmičenju.

Poslednja prepreka do sedme titule u Ligi Evrope biće Roma koju sa klupe predvodi Žoze Murinjo koji takođe zna kako se ovaj trofej osvaja.

Ko god da slavi u tom meču, prekinuće neku seriju. Portugalski stručnjak ne zna za poraze u evropskim finalima, dok Sevilja u finalima Lige Evrope ima šest od šest.

Duel Rome i Sevilje zakazan je za 31. maj, a igraće se na "Puškaš areni" u Budimpešti.

Liga Evrope, revanš mečevi polufinala (prva utakmica)

Sevilja – Juventus 2:1 posle produžetaka (1:1)
Suso 71, Lamela 95 – Vlahović 65
Bajer Leverkuzen – Roma 0:0 (0:1)