Topolčani su na svojoj “TSC Areni” opravdali ulogu favorita protiv popularnih Zmajeva, koji su disciplinovanom odbranom dugo mučili domaćina i odolevali njegovim napadima. Ipak, u završnici meča Petar Ratkov i Luka Ilić su uspeli da probiju bedem ispred gola rivala i dođu do zlata vredne pobede u borbi za drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ekipa Žarka Lazetića je od samog starta preuzela terensku inicijativu na večerašnjem susretu i saterala rivala na njegovu polovinu, ali su popularni Zmajevi stajali disciplinovano u odbrani i onemogućili Topolčane u pokušaju da stvore onu pravu šansu.

Fudbaleri TSC-a prilično su lako iznosili loptu do protivničke trećine, ali je tu nastajao problem jer nikako nije bilo upotrebljivog završnog pasa ili opasnog udarca ka golu Voždovca.

Žuti “bedem” ispred golmana Katića blokirao je svaki pokušaj domaćina, koji je u pojedinim trenucima delovao i malo frustrirano, a najbliži vođstvu Topolčani su bili u 37. minutu kada su milimetri odlučili da gol Petra Ratkova ipak bude neregularan.

Napadač TSC-a je iskoristio jednu parabolu upućenu u šesnaesterac beogradskog tima i glavom lobovao golmana Voždovca, ali je ovaj pogodak poništen zbog malog ofsajda koji je potvrdio i VAR.

U nadoknadi prvog poluvremena veliku šansu imali su i gosti i to nakon prekida sa tridesetak metara, kada je posle centaršuta Đuričića sa levog boka Filip Damjanović dobro tukao glavom. Ipak, njegov pokušaj išao je previše po sredini gola, pa je Veljko Ilić uspeo da interveniše i prebaci loptu preko prečke.

Ni u drugom poluvremenu se stanje na terenu nije previše promenilo, pošto je TSC nastavio da vrši pritisak na odbranu Beograđana koja nije popuštala.

Prvu pravu priliku na utakmici Topolčani su propustili u 58. minutu, kada je Saša Jovanović nakon proigravanja Ivana Ilića izbio pred golmana Voždovca, koji je odlično intervenisao i odbranio šut u bliži ugao. Ipak, treba istaći da je Jovanović tom prilikom bio malo više iskosa i da pozicija za udarac nije bila najidealnija.

Dugo su odolevali Zmajevi pritisku domaćina, a onda je u 73. minutu viđen odlučujući momenat susreta i pogodak Petra Ratkova. Mladi napadač TSC-a odlično se demarkirao pred petercem rivala i glavom ubacio loptu u mrežu, nakon odličnog centaršuta Jovnaovića sa desnog boka.

Nakon toga je ekipa Žarka Lazetića zaigrala znatno rasterećenije i više se nije dovodila u pitanje njihova pobeda, koju je golom u 87. minutu potvrdio Luka Ilić.

Sjajni vezista je nakon duplog pasa sa Jovanovićem izbio pred golmana Katića i sa pet metara gurnuo loptu pored njega za konačnih 2:0.