Dana 11. februara, Mahačev je izašao kao pobjednik protiv Volkanovskog u jednom od najintrigantnijih dvoboja godine dosad. Iako je vladajući UFC svjetski prvak u lakoj kategoriji pobijedio jednoglasnom odlukom, neki ljudi vjeruju da je australijski "Veliki" trebao slaviti.

Tokom intervjua na "Jibberu" s Džaberom, Mendez je rekao o Mahačevu koji bi mogao protiv Volkanovskog u revanšu:

"Islam Mahačev je pobijedio u toj borbi, ali je li to bila teška borba? Pakleno teška. Je li bilo teže nego što sam mislio? Pakleno jeste. Da li je stekao moje puno poštovanje? Prokleto da, dobio je moje poštovanje. Radujem li se revanšu ako ga budu imali? Pakleno da. Želim taj revanš. Znam da i Islam to želi. Ništa ne izbjegavamo. Ako UFC spoji taj meč, to će se dogoditi. To će se dobrovoljno dogoditi sa obje strane. Oni će to htjeti, mi ćemo to htjeti. Nadam se da će to učiniti velikim događajem jer je ta borba uspjela", objasnio je Mendez.

Prije nego što UFC može razmotriti revanš, Volkanovski mora obaviti posao u perolakoj kategoriji.

Na UFC događaju 290, "Veliki" želi vratiti neosporan status prvaka protiv privremenog nosioca naslova u perolakoj kategoriji Žaira Rodrigeza. U međuvremenu, Mahačev čeka dostojnog kandidata za naslov u lakoj kategoriji, prenosi "MiddleEasy".