U okšraju Sergeja Milinkovića Savića sa jedne i Filipa Kostića i Dušana Vlahovića sa druge strane, kao pobednik je izašao bivši fudbaler Vojvodine koji je imao veoma zapaženu ulogu na terenu.

Upravo je Sergej doveo Lacijale u vođstvo, igrao se 38. minut kada je Zakanji uputio odličan centaršut u kazneni prostor "stare dame", SMS se lako oslobodio Aleksa Sandra, primirio loptu i zatresao mrežu Šćešnog.

Poludeli su tada fudbaleri Juventusa, tražili faul nad Brazilcem, ali sudija Di Belo je posle pregledanog VAR snimka ipak priznao pogodak.

Odgovor Juventusa usledio je tri minuta kasnije, tačno toliko bilo je potrebno Adrijenu Rabiou da iz trećeg pokušaja savlada Provedela iz neposredne blizine.

Zaoštrilo se na obe strane, sve dok nije "sevnula" kontra Rimljana u 53. minutu, Luis Alberto je lucidno proigrao Matiju Zakanjija koji je loptu plasirao u dalji ugao protivničkog golmana.

Krenuo je Juve na sve ili ništa, u međuvremenu su sa terena izašli i Vlahović i Kostić, a raspoloženi Di Marija dobrano je namučio odbranu "nebesko-plavih" svojim prodorima.

Međutim, Argentinca nije imao ko da prati, pa je Lacio uspeo da sačuva prednost i ostvari veliku pobedu kojom je učvrstio drugu poziciju u Seriji A sa 58 osvojenih bodova, 16 manje od nedodirljivog Napolija.

Juventus je sedmi sa 44 boda.